20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

IŞİD'in ABD'ye faturası ağır oldu

Terör örgütü IŞİD'in ABD'ye maliyetinin 1 milyar doları bulduğu belirtildi.

Nafiz ALBAYRAK/NEW YORK, (DHA) 1 Ekim 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
IŞİD'in ABD'ye faturası ağır oldu
ABD'nin, Irak ve Suriye'de terör estiren IŞİD'e karşı hava saldırıları düzenlemesinin maliyetinin 1 milyar doları bulduğu belirtildi.
 
 Bağımsız sivil toplum kuruluşlarından Strateji ve Bütçe Değerlendirme Merkezi (SBDM), Irak ve Suriye'de giderek yayılan IŞİD'i durdurmak için şimdilik yalnızca hava saldırıları düzenleyen ABD'nin, bu saldırılar için harcadığı paranın 1 milyar doları bulduğunu açıkladı. 
 
ABD Başkanı Barack Obama'nın, ABD askerlerinin kara savaşına katılmayacağını söylemesine rağmen, bu olasılığı da değerlendiren SBDM, ABD'nin kara harekatına girişmesi durumunda, IŞİD ile mücadele maliyetinin yıllık 22 milyar doları aşacağını belirtti. Değerlendirmenin yalnızca 25 bin ABD askerinin kara harekAtına katılması öngörülerek yapıldığı, bu tür bir kara harekâtına girişilmesi durumunda aylık maliyetin 1.8, yıllık maliyetin de 22 doları aşacağı vurgulandı. SBDM, ABD'nin şimdilik uyguladığı IŞİD'e karşı hava saldırıları düzenleme, eğitim vermek ve önerilerde bulunmak üzere Irak'ta askeri personel bulundurmanın ABD'ye maliyetinin aylık 320 milyon, yıllık da 3.8 milyar doları bulacağını belirtti.