20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İskeletini okula bağışladı

50 yıl boyunca öğretmenlik yapan öğretmenin tek istediği anatomi dersi için bir iskelet bulup öğrencilerine daha iyi ders anlatabilmekti. Ölümünden sonra bu dileği yerine geldi.

stargazete.com23 Ekim 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Alexandru Grigore Popescu adlı başöğretmen 1908'den beri öğretmenlik yaptı. Popescu Romanya'nın Prahova ilçesinde bir köyünde ölümüne kadar, 50 yıl boyunca görev yaptı. Biyoloji öğretmeni olan Popescu bütün hayatını öğrencilere iyi bir eğitim vermek için geçirdi. Daha iyi bir biyoloji dersi vermek için defalarca yetkililerden bir iskelet istemiş fakat alamamıştı. Vasiyette bulunup, öldüğü takdirde iskeletinin okula bağışlanmasını istedi. Okulun şimdiki başöğretmeni, Popescu'nun o kadar istemesine rağmen okulun bir iskelete sahip olamamasını en azından öldükten sonra öğrencilerin daha iyi anatomi dersi alabileceklerini düşünmüş olabileceğini söyledi. Popescu 1960'ta ölümünden sonra iskeleti okulda biyoloji dersi için kullanılmaktadır.
 
Yetkililer Popescu'nun ölümünden sonra iskeleti okulda anatomi dersleri için kullanılmaya başlandığını söyledi. Olayın duyulması üzerine köyü ziyaret eden sağlık görevlileri iskeletin hijyenik olup olmadığını  tespit etmek üzere iskelete el koydu. İskelet cam bir bölmede korunmak şartıyla okula iade edildi. Şimdi sınıfın bir köşesinde cam bölmede yer alan Popescu'nun iskeleti sayesinde öğrenciler daha iyi bir anatomi dersi alıyor.