25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İslam'ın bir numaralı düşmanı

Suudi Arabistan Genel Müftüsü Şeyh Abdulaziz El Şeyh, El Kaide ve Irak Şam İslam Devleti'nin İslam’ın bir numaralı düşmanları olduğunu ve en büyük zararı Müslümanlara verdiğini söyledi.

20 Ağustos 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
İslam'ın bir numaralı düşmanı

Şeyh Abdulaziz El Şeyh, radikal düşünce ve 'terörün' ülkeleri tahrip ettiğini ve nesillerin gelişimini olumsuz etkilediğini belirterek, bu tür grupların en büyük zararı Müslümanlara verdiğini vurguladı.

El Şeyh açıklamasında, "Bu gruplar İslam’dan ve onun ilkelerine bağlı olanlardan sayılmaz. Aksine onlar Müslümanları, işledikleri hatalardan dolayı tekfir ederek dinden ilk çıkan grup olan Haricilerin bir uzantısıdır" dedi.

Suudi Arabistan’da kısa bir süre önce yurtdışına savaşmaya gittikleri iddia edilen 11 kişi, 4 ile 18 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmıştı.

Riyad yönetimi, Suriye'de çatışmalara katılan vatandaşlarının ülkeye döndüklerinde oluşturacağı tehdide karşı önlem almak için Şubat ayında yeni bir yasa çıkarmıştı.

Bu yasa, çatışma amacıyla yurtdışına çıkan ve terör listesindeki örgütlere destek veren kişilere 20 yıla kadar varan ağır hapis cezaları verilmesini öngörüyor. 

Suudi Arabistan yönetimi, Irak ordusunun çekilmesinin ardından yaklaşık 30 bin askerini ‘güvenliği sağlamak’ gerekçesiyle Temmuz ayında Irak sınırına yığmıştı. (Al Jazeera)