19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İsrail cenazede de can aldı

İsrail’in Gazze’deki cenaze törenine düzenlediği hava saldırısında üçü çocuk olmak üzere 4 Filistinli hayatını kaybetti. Kassam Tugayları’ndan üç liderin de dünkü bombardımanda yaşamını yitirdiği bildirildi.

22 Ağustos 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
İsrail cenazede de can aldı

İsrail ordusu, Gazze’deki Eş-Şeyh Rıdvan Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze törenine bomba yağdırdı, saldırıda üçü çocuk 4 kişi yaşamını yitirdi. 

3 Hamas lideri öldü

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail saldırısında 3 liderinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Kassam Tugayları’ndan yapılan açıklamada, “Kassam Tugayları, Filistin halkı ve İslam ümmeti için liderlerinin kanını akıtmıştır” denildi.

Gazze’de soykırım yapılıyor

 Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ise İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını “holokost” (Soykırım) olarak nitelendirerek, “Bu düşman onlarca sene önce Hitler’in yaptığının benzerini yapıyor. Bugün biz gerçek bir Nazizmle karşı karşıyayız” dedi. Filistin Sağlık Bakanlığı da “yasaklanmış silahlar kullandığı” gerekçesiyle İsrail hakkında uluslararası soruşturma açılması gerektiğini belirtti. İsrail’in, saldırılarda “Pudra Bombası”nın da aralarında bulunduğu radyoaktif madde ve ağır metal barındıran kimyasal silahlar kullandığı belirtildi.

İsrail’e  #HepimizHamasız
 
İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Arap dünyasının Hamas’a karşı olduğu açıklamaları sonrası , Arap dünyasının Hamas’ın yanında olduğunu göstermek için sosyal medyada dün paylaşılan, #HepimizHamasız hashthagi birkaç saatte dünya gündeminde birinci sıraya oturdu.