24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

İsrail'den Suriye sınırına bariyer

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in güneyde bulunan Mısır sınırında yapımı halen süren bariyerlerin bir benzerinin Suriye sınırına da yapılacağını söyledi.

AA7 Ocak 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
İsrail'den Suriye sınırına bariyer
Geçen yıl Mısır sınırından İsrail 'e kaçak göçmenlerin sızmasını önlemek amacıyla yapımına başlanan 5 metre yüksekliğindeki bariyerlerin geçen hafta Kerem Şalom ve Eliyat arasındaki bölümünün açılışını yapan Başbakan Netanyahu, bu bariyerlerin ülkeye kaçak sızmaları engellediğini belirterek, bariyerlerin bir benzerinin de Golan tepeleri sınırına yapma kararı aldıklarını açıkladı.

Başbakan Netanyahu haftalık kabine toplantısında yaptığı açıklamada, "Güney sınırında geçtiğimiz 7 ay içinde İsrail şehirlerine hiçbir sızma gerçekleşmedi. Bu İsrail tarihindeki en büyük mühendislik işlerinden biridir ve birkaç haftaya kadar bu iş bitecek. Bu ekibe dağılmamalarını ve Eliat sınırı işi bittikten sonra Suriye sınırımıza da aynısını yapmaları talimatını verdim" dedi.

"Sınırımızı sızmalara ve terörizme karşı koruyacağız. Sina sınırında bunu başarıyla yapıyoruz diyen Netanyahu, "Suriye rejimi çok istikrarsız, buradaki kimyasal silahlar bizi endişelendiriyor, bunu istihbaratımızla koordineli biçimde takip ediyoruz, Amerika ve diğerleriyle beraber ortaya çıkabilecek herhangi bir senaryoya karşı hazırız" şeklinde konuştu.