20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İsrail'den 'Yakın mesafe' katliamı

Gazze’nin Huzaa semtinde 10 gün süren kuşatmanın sona ermesiyle İsrail askerlerinin Hitler soykırımına benzer yöntemlerle Filistinlileri evlerinde kurşuna dizdiği ortaya çıktı.

2 Ağustos 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
İsrail'den 'Yakın mesafe' katliamı

İsrail özel timleri, SS subaylarını aratmadı. Katil timler 10 gündür giriş-çıkışı yasakladığı Gazze’nin Han Yunus semtine bağlı Huzaa’da evlere tek tek baskınlar düzenleyerek Filistinlileri kurşuna dizdiği ortaya çıktı.

Kafalarına kurşun sıktılar

Al Jazeera Türk’ün elde ettiği görüntülerde, İsrail Özel Kuvvetleri’nin Gazze’ye yönelik kara saldırılarında girdiği ilk bölge olan Huzaa’yı önce kuşatma altına aldığı daha sonra Filistinlileri yakın mesafeden kafalarına kurşun sıktığı ortaya çıktı. Katledilen Filistinliler’in kan izleri, duvarlara kadar sıçrağıdı görüldü.  Yoğun çaba ile ilan edilen 72 saatlik geçici ateşkes 2 saat sürdü. Sonlanmaya, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurmaması neden oldu. İsrail Başbakanı Netanyahu da, “Ateşkes olsun, olmasın tünelleri bombalayacağız” demişti.

İsrailli komutan kaçırıldı

İsrail’in dün 14 Filistinli’nin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan bombardımanların ardından Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah bölgesinde bir İsrail askerinin kaçırıldığı açıklandı. Hamas, kaçırılan askerin takım komutanı olduğunu duyurdu. İngiliz vatandaşı Hadar Goldin adlı 23 yaşındaki askerin, Savunma Bakanı Moşe Yaalon’un da “2. dereceden” akrabası olduğu iddia edildi.

Obama, Hamas’ı suçladı

ABD Başkanı Barack Obama, “İsrail’in savunma hakkını kullandığı” sözlerini yineledi ve kaçırıldığı iddia edilen İsrail askerinin serbest bırakılması gerektiğine işaret etti. Obama, “Hamas ateşkes istiyorsa askeri serbest bırakmalı” dedi. 

Kerry, Türkiye’den yardım istedi

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise Hamas’ın esir aldığı İsrailli askeri “hemen ve koşulsuz” olarak serbest bırakması için Türkiye’den acil yardım istedi.

İsrail SS’lerin izinde

İsrail’in Huzaa’da ev ev dolaşarak gerçekleştirdiği Filistinli katliamı, Nazi Almanyası’nın Kara Gömleklileri olarak bilinen Hitler’in askerleşmiş polis örgütü olan SS’le bire bir örtüşen özellikle taşıyor. Hitler Dönemi’nde toplama kamplarında soykırımı uygulayan SS subayları, İsrail ordusunun Siyonist felsefesine benzer şekilde Hitler’in ırkçı ideolojisinin koruyucusu konumundaydı.

İsrail’in saldırılarında dün 160 kişi şehit oldu, 500 kişi yaralandı. Terör devletinin 7 Temmuz’dan bu yana devam eden saldırılarında ölenlerin sayısı bin 600’e, yaralıların sayısı 9100’e yükseldi.