25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Korku ‘Maya’ladılar

21 Aralık’ta son bulan bir Maya takviminden yola çıkan kıyamet senaristleri kehanet endüstrisinin temellerini attı. Kimi sığınaklara, kimi Nuh’un gemisine yatırım yaptı.

Serpil Çevik29 Kasım 2012 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Korku ‘Maya’ladılar

21 ARALIK KEHANETİNİN MİLYARLARCA DOLARLIK PAZARI

GUATEMALA’DA bulunan 21 Aralık 2012’de biten bir Maya takvimindeki sonu kıyamet olarak kabul eden bir grup, başta NASA olmak üzere pek çok bilim kuruluşu tarafından yapılan tersi açıklamalara kulaklarını kapattı. İnternet üzerinden dünyaya korku salan kıyamet senaristleri yüzbinlerce kişiye sığınak yaptırdı, konserve depolattı. Rusya’da yapılan bir araştırmaya göre kıyamet kehaneti endüstrisinin kazancı milyarlarca doları buldu. Rusya’da korku, taşrada devletin temel tüketim malları programını altüst etti. Altay bölgesinde halk mağazalarda tuz, şeker, un ve kibrit bırakmadı. Zenginler ise evlerinin altına milyonlarca dolarlık sığınaklar inşa ettirdi. En ucuzu 2 milyon dolar olan sığınaklardan yüzlerce satıldı. Çin’in Uygur bölgesinde Lu Zhengai isimli kişi 160 bin dolara bir tepenin üstüne Nuh’un Gemisi’ni inşa ediyor. National Geographic kanalının çektiği belgesel durumun ABD’de de farklı olmadığını gösterdi. ABD’de pek çok kişi bir yıllık besin maddeleri ve jeneratör stokladı. 

ŞİRİNCE’YE PARA YAĞDI

Kendilerini ‘Mavi Enerji’ olarak nitelendiren bir grup kıyamet senaristi, 21 Aralık 2012’deki sondan yeryüzünde sadece Şirince ile Fransa nın güneyindeki Bugarach Köyü’nün etkilenmeyeceği ilan etti. Aralıkta tek bir turistin gelmediği İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince Köyü’nde tüm rezarvasyonlar doldu.