24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Lufthansa'ya pilotlardan tepki

Lufthansa'nın Tel Aviv uçuşlarını tekrar başlatmasına Alman pilot sendikası tarafından tepki geldi.

BERLİN (AA) 26 Temmuz 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Lufthansa'ya pilotlardan tepki

Alman Lufthansa havayolu şirketinin İsrail'in Tel Aviv kentine seferlerini tekrar başlatması, Alman pilot sendikası Cockpit (VC) tarafından eleştirildi.

Cockpit Sözcüsü Jörg Handweg Handeslblatt, internet sitesinde yaptığı açıklamada, ''Alınan bu karara güvenlik ve teknik bakımdan anlam verilemez. Bize ulaşan bilgilere göre, son günlerde tehlike durumunda hiç bir değişiklik olmadı'' ifadesini kullandı.

Sözcü, seferlerin tekrar başlamasının İsrail ve Berlin'deki siyasi baskıdan kaynaklandığını tahmin ettiklerini vurguladı.

Öte yandan Lufthansa şirketinin sözcüsü Thomas Jachnow da yaptığı açıklamada, bölgenin güvenlik durumunu kontrol ettiklerini ve sorumluların uçuşların güvenli olduğu yönünde rapor verdiklerini bildirdi.

Sözcü, uçuşları başlatmalarının diğer bir nedeninin de bölgedeki birçok turistin İsrail'i terk etmek istemesi, bunun yanında dünyanın diğer bölgelerinde aktarmalı olarak İsrail'e gitmek isteyen birçok yolcunun bulunması olduğunu kaydetti.

Lufthansa'dan yapılan açıklamada, bugün Frankfurt'tan sabah saatlerinde ilk uçağın Tel Aviv'e hareket ettiği, öğleden sonra da Münih'ten bir uçağın daha İsrail'e gideceği ifade edildi.

Lufthansa'nın dışında Air Berln şirketinin de Düsseldorf'tan Tel Aviv seferine tekrar başlayacağı belirtildi.