25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Mısır'da korkulan oldu: 400 ölü

Mısır güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına müdahalesi sonucu ölü sayısının 177'ye yükseldiği bildirildi. Darbeciler, Mursi yanlılarına katılımı engellemek için Kahire'ye giden bütün yolları kapattı. Mısır'da darbenin ardından iş başına getirilen geçici hükümetin, başkent Kahire'deki son gelişmelerle ilgili acilen toplantı yapacağı belirtildi. İhvan Hareketi ise ölü sayısının 400'ü geçtiğini, yaralı sayısının ise en az 5 bin olduğunu iddia ediyor.

AA14 Ağustos 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Mısır'da korkulan oldu: 400 ölü
Başkent Kahire'de Müslüman Kardeşler'in hastanesi olarak bilinen Rabaa, ölü sayısının 177'ye çıktığını duyurdu. 7 bin kişinin de yaralı olduğunu açıklandı. İhvan Hareketi ise ölü sayısının 400'ü geçtiğini iddia etti.

Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki darbe karşıtlarına yönelik Mısır güvenlik güçleri tarafından başlatılan müdahale sürüyor. Gerçek mermiler ve gaz bombalarının kullanıldığı müdahalenin sürmesi nedeniyle ölü ve yaralı sayısı her geçen sürede artıyor.

Yoğun şekilde gaz bombalarının atıldığı ve silahların kullanıldığı meydandaki yaralıların dışarıya çıkartılmasına izin verilmediği, meydan hastanelerindeki ekipman ve doktorların yetersiz kaldığı, kan kaybından dolayı çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği bildiriliyor.

İçinde keskin nişancıların yer aldığı helikopterlerin meydanların üzerinde alçak uçuş yaptığı, özellikle kameramanları hedef aldığı iddia ediliyor. Şiddetli gaz bombası ve saldırılara rağmen meydanlardan ayrılmayan kalabalıklara katılmak için hareket eden kitlelere de ordu birliklerinin müdahale ettiği kaydediliyor.

Rabiatul Adeviyye Meydanına yakın güvenlik birimlerine ait binaların çatılarından ateş ediliyor.

BALTACILAR MURSİ DESTEKÇİLERİNE SALDIRDI


***
Mısır'ın kuzeyindeki Fayyum şehrinde baltacılar olarak bilinen grubun Mursi yanlılarına saldırdığı iddia ediliyor. Fayyum şehirinde motosikletle gösteri düzenleyen gruba karşı şiddet kullanan baltacıların, birçok kişiyi yaraladığı bildiriliyor.


***
2 GÜVENLİK GÖREVLİSİ ÖLDÜ

Mısır'da darbe ile koltuğundan edilen Muhammed Mursi'yi destekleyenlere yapılan müdahalede ölü sayısının 400'ü bulduğu iddia edilirken, 2 güvenlik görevlisinin de hayatını kaybettiği iddia ediliyor. Binlerce kişinin yaralandığı belirtilen Mısır'da bağımsız kaynaklar, ölü sayısının artmasından endişe ediyor.

CANLI YAYIN...