19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

'Müslümanların Masumiyeti' filminin yapımcısı provokasyonu itiraf etti

Hz. Muhammed'e hakaretler içeren ve protesto gösterilerine yol açan 'Müslümanların Masumiyeti' adlı filmin yapımcısı Sam Bacile, filmi 'provokatif bir siyasi tutum' için yaptığını itiraf etti.

12 Eylül 2012 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
'Müslümanların Masumiyeti' filminin yapımcısı provokasyonu itiraf etti
Filmin yapımcısı ve yönetmeni İsrail asıllı Amerikan vatandaşı Sam Bacile, Amerikan Wall Street Journal gazetesine verdiği demeçte, 'İslam kanserdir, Müslümanlar da yok edilmesi gereken böceklerdir. Bu film ile İslam'ın nefret içerikli bir din olduğunu göstereceğim' ifadelerini kullandı.

'Bu film için 100 İsrailli bağışçıdan 5 milyon dolar aldım ve filmi İsrail için yaptım' diyen Sam Bacile, ABD'nin Florida eyaletinde Kur'an-ı Kerim yakan rahip Terry Jones'dan destek aldığını söyledi.

Bacile, filmin fragmanının Temmuz başında verdiğini kaydederek, filmin Twitter'da eski aktörlerin konuyu ele almasıyla gündeme geldiğini söyledi.

Bacile'in tepkilerin ardından saklandığı bildirildi.

Filmin kampanyasını Kaliforniya'da yaşayan Müslüman karşıtı tutumuyla bilinen Kıpti Moris Sadek'in yaptığı belirtiliyor.

ABD Büyükelçisi'ni kim öldürdü?

Libya İçişleri Bakanı Yardımcısı Vanis El-Şerif, Bingazi şehrinde bulunan ABD konsolosluğuna yapılan saldırıdan ülkedeki Kaddafi taraftarlarını sorumlu tuttu.

Bingazi'de düzenlenen bir basın konferansında konuşan El-Şerif, konsolosluğa yapılan saldırının roketatar kullanılarak gerçekleştirildiğini ifade etti.

El-Cezire televizyonunda canlı yayınlanan konferansta saldırının nasıl gerçekleştiğine ait detayları paylaşan bakan yardımcısı, saldırıda kullanılan silahları önceki rejimin kalıntıları olarak ifade etti. El-Şerif konuşmasında, saldırının Moritanya'da bulunan Kaddafi'nin eski istihbarat şefi Abdullah El-Senoussi'nin iade alınmasına karşılık misilleme olarak yapılmış olabileceğini ifade etti.

Bingazi'de ABD konsolosluğuna yapılan roketli saldırıda, ABD'nin Libya Büyükelçisi Christopher Stevens ile 3 elçilik çalışanının öldüğü açıklanmıştı.

MISIR DA AYAKTA

Filme yönelik protestolar Mısır'ın başkenti Kahire'de de yapıldı. ABD'nin Kahire Büyükelçiliği önünde toplanan kalabalık ABD bayrağını da yaktı. Daha önce Kur'an yakma eylemiyle gündeme gelen ABD'li Rahip Terry Jones, filmin bugün gösterime gireceğini açıklamıştı. Libya'da kızgın göstericilerin Bingazi şehrindeki ABD konsolosluğuna silahlı saldırıda bulunması sonucu ABD Büyükelçisi ve 3 diplomat yaşamını yitirmişti.

Oksijensiz kaldığı için hayatını kaybetti

ABD'nin Libya Büyükelçisi Chris Stevens'ın diplomatik misyon sırasında oksijensiz kaldığı için hayatını kaybettiği belirtildi.

Büyükelçi Stevens'a müdahale eden Doktor Ziyad ebu Zeyd, AP ajansına yaptığı açıklamada, Amerikalı diplomatın Bingazi Tıp Merkezi'ne Libyalılar tarafından getirildiğini söyledi. Ebu Zeyd, "Yanında hiçbir Amerikalı yoktu. Hiç kimse de onun büyükelçi olduğunu bilmiyordu. 90 dakika boyunca yeniden nefes alması için uğraştım." dedi.

Doktor Ebu Zeyd, büyükelçinin duman zehirlenmesi haricinde herhangi bir yerinde yara izi bulunmadığını ifade etti.