2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Musul ve Kerkük’te IŞİD mevzi kaybetti

Koalisyon güçlerinin Suriye ve Irak’ta IŞİD’e yönelik hava operasyonları devam ederken, Peşmerge’nin ise Musul’un kuzeyinde ve Kerkük’ün güneyinde saldırıya geçerek bazı bölgeleri ele geçirdiği bildirildi.

1 Ekim 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Musul ve Kerkük’te IŞİD mevzi kaybetti

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri dün Irak ve Suriye’de hava saldırılarına devam ederken, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne bağlı Peşmerge güçlerinin de IŞİD’e karşı saldırıya geçtiği ve Suriye Sınırında bulunan Rabia bölgesini terör örgütünden geri aldığı bildirildi. Peşmerge’nin yine IŞİD kontrolündeki Kerkük’ün Dakuk ilçesine bağlı köyleri de kurtarmak amacıyla operasyon başlattığı ve IŞİD’in elindeki Dakuk kasabası çevresindeki köyleri geri aldığı belirtildi. Said ve Halidiye’nin kontrolünü ele geçiren Peşmergenin, Vahde köyünü ise almak için operasyona devam ettiği, Felluce kentinde 15 IŞİD militanının öldürüldüğü ifade edildi. 

Irak-Suriye sınırında sıcak çatışma

Musul’un 100 kilometre kuzeybatısında bulunan Rabia bölgesinde Peşmergenin 30 ayrı noktaya operasyon düzenlediği belirtildi. Erbil merkezli haber kanalı Rudaw ise ‘Peşmerge güçleri ve YPG (Halk Savunma Birlikleri) savaşçılarının Rabia kentinin kontrolünü ele geçirdiğini’ belirtti. AFP’nin haberinde, kentin 60 kilometre kuzeybatısındaki Zumar’da da Peşmergelerin IŞİD’e saldırdığı ifade edildi. Yaklaşık 2 haftadır Kobani’yi top atışları ile vuran IŞİD ile YPG güçleri arasında yakın çatışmaların ise devam ettiği öğrenildi.

Bu arada ABD Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının, Kerkük’ün Havice ilçesinde 22 ayrı IŞİD hedefini bombaladığı bildirildi. İngiltere ise Irak’ta terör örgütü IŞİD’i hedef alan ilk saldırısını dün gerçekleştirdi. İngiltere Savunma Bakanlığı, IŞİD’e ait iki hedefin vurulduğunu açıkladı.