23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Obama'dan IŞİD'e çok sert tepki

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikalı gazeteci James Foley’in infazının bütün dünyayı dehşete düşüren bir şiddet eylemi olduğunu söyledi.

20 Ağustos 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
ABD Başkanı Obama, IŞİD tarafından, ABD’li gazeteci James Foley’in boğazı kesilerek infaz edildiği görüntülerin yayınlanması sonrasında açıklamalarda bulundu. Örgütün, hem Şii hem Sünni Müslümanları, hem de Hristiyanları ve dini azınlıkları, genel itibariyle masum insanları korkakça şiddet eylemleriyle katlettiğini dile getiren Obama, IŞİD’in hiçbir din adına konuşmadığını belirterek, “Hiçbir inanç, inananlara masumları katletmeyi öğretmez. Hiçbir adil ilah, IŞİD’in dün yaptıklarını ve her gün yaptıkları şeyleri emretmez” dedi.
 
ABD’nin, kendi halkını korumak için yapması gereken şeyi yapmaya devam edeceğini ifade eden Obama, ülkesinin, bu yöndeki eylemlerinde ihtiyatlı ve amansız olacağını belirtti. Obama, Amerikan vatandaşlarının herhangi bir yerde zarar görmesi durumunda, adaletin yerini bulması için gerekeni yapacaklarını ve IŞİD’e karşı Irak hükümetiyle birlikte hareket etmeye devam edeceklerini kaydetti.
 
“Kanser” olarak nitelediği IŞİD’in, yayılmaması için yok edilmesi adına Ortadoğu’daki hükümetler ve halkların ortak bir çaba sarf etmesi ve örgütün sahip olduğu tahrip ideolojisinin açık bir şekilde reddedilmesi gerektiğini belirten ABD Başkanı Obama, “IŞİD gibi bir grubun 21. yüzyılda yeri olmadığına” işaret etti.
 
Obama konuşmasında ayrıca Foley’in vahşice öldürülmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü de dile getirerek, ailesine ve ABD halkına başsağlığı diledi.