24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Pakistan'da teröre karşı eylem planı uygulamaya konuldu

Pakistan'da Başbakan Navaz Şerif tarafından açıklanan teröre karşı eylem planı Pakistan ordusu tarafından uygulamaya konuldu.

AA25 Aralık 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Pakistan'da teröre karşı eylem planı uygulamaya konuldu
Pakistan ordusu tarafından yapılan açıklamada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rahil Şerif'in teröre karşı eylem planının uygulamaya konulmasını emrettiği belirtildi.
 
Ordu Sözcüsü Tüm General Asim Selim Bacva, "Orgeneral Rahil Şerif Perşembe günü Ravalpindi'de Genelkurmay Başkanlığında ülkedeki güvenlik durumu üzerinde üst düzey bir toplantı düzenledi. Toplantıda ulusal eylem planı altında ordu ve istihbarat ajansları tarafından gerçekleştirmesi gereken faaliyetleri değerlendirdi ve acil temelinde alınan kararların derhal uygulanmaya başlanmasını emretti" açıklamasını yaptı.
 
Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, dün ulusa sesleniş konuşmasında terörizm ve aşırıcılıkla başa çıkabilmek için 20 maddeli bir hareket planını ve terör faaliyetlerinde bulunan zanlıların hızlı bir şekilde yargılanması için askeri bir yetkilinin başkanlık edeceği özel mahkemelerin kurulmasına karar verildiğini açıklamıştı.
 
Şerif ayrıca, medreselerde din öğretimi yapan kursların denetimine ve reforme edilmesine, terör örgütlerine mali fonların kesilmesine karar verildiğini ilan etmişti.
 
Pakistan İçişleri Bakanlığı'ndan adını açıklamak istemeyen bir yetkili AA muhabirine, 22 bin medresenin bulunduğu ülkedeki 2 binden fazla medresede teröristlere barınak ve maddi destek sağlandığı istihbaratı üzerine ülke çapında operasyonlar başlatıldığını söyledi.
 
Pakistan'ın kuzeybatısındaki Hayber Paktunhva eyaletinin başkenti Peşaver'de geçen hafta bir okula düzenlenen terör saldırısında 134 öğrenci dahil 150 kişi hayatını kaybetmişti.