29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Pamuk'tan Putin'e mektup

Soçi Kış Olimpiyat Oyunları öncesinde aralarında Orhan Pamuk ve Elif Şafak'ın da bulunduğu 200'den fazla yazar Putin'e mektup yazdı.

6 Şubat 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Pamuk'tan Putin'e mektup
Yarın başlayacak Soçi Kış Olimpiyat Oyunları öncesinde aralarında Orhan Pamuk ve Elif Şafak'ın da bulunduğu 200'den fazla yazar, Rusya'daki eşcinsel karşıtı yasanın kaldırılması için açık mektup yazdı.

Soçi Kış Olimpiyat Oyunlarına birgün kala dünya çapındaki 217 yazar Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e açık bir mektup yazarak, eşcinsel karşıtı yasanın kaldırılmasını talep etti.

İngiliz Guardian gazetesinde yayımlanan mektupta Rusya'da yeni kabul edilen eşcinsel karşıtı yasa kınandı.

Aralarında Orhan Pamuk, Elif Şafak, Günter Grass, Salman Rüşdi, Margaret Atwood ve Paul Auster'inde bulunduğu 217 yazar, Putin'den inanç özgürlüğüne saygı göstermesini de talep etti.

"Sağlıklı bir demokrasi, toplumun tüm kesimlerinin bağımsız sesine kulak verir" denilen mektupta, uluslararası toplumun, Rusya'daki çoksesliliği duymak istediği ifade edildi.

Mektupta, Rusya'da ifade özgürlüğü önüne engel konan yasaların kaldırılması istendi.

Mektupta imzası bulunan 217 yazar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in mektuplarını okuyorak, şu andaki tutumunu değiştirip, ifade özgürlüğü önündeki engelleri kaldıracağını umduklarını belirtti. (NTV)