18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Petraeus’un biyografisine yasak aşkı ekleyen kadın!

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA’in Başkanı Petraeus’u istifa ettiren yasak aşkı, biyografisini yazan Paula Broadwell çıktı. Olayı Petraeus-Broadwell arasındaki yazışmalar aydınlattı.

Dış Haberler11 Kasım 2012 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Petraeus’un biyografisine yasak aşkı ekleyen kadın!

CIA Başkanı Orgeneral David H. Petraeus’un, evlilik dışı ilişkisinden ötürü istifa etmesi ABD’de ve dünyada büyük yankı uyandırdı. Petraeus’un istifasına neden olan kadının, biyografisini kaleme alan ABD’li ünlü yazar Paula Broadwell olması olaya yeni bir boyut kazandırdı. Harp Akademisi ve Harvard Üniversitesi mezunu Broadwell ile CIA Başkanı’nın yaşadığı kaçamak, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI’ın, Petraeus’un e-postalarını incelemesiyle gün yüzüne çıktı. ‘General David Petraeus’un Eğitimi’ adlı kitabı yazan Broadwell’in, CIA Başkanı’nın e-postalarına girmeye çalıştığı da belirlendi. FBI olayın bir casusluktan kaynaklanmış olabileceğiyle ilgili de soruşturma başlattı.

‘Onun kirli sırları yok’ demişti

Kitabının tanıtımında ‘Çok yüksek enerjisi olan bir insan’, ‘Onun hiçbir kirli sırrı yok’ diyen evli ve iki çocuk annesi Broadwell, Petraeus ile uzun zaman geçirdiklerinin ipuçlarını vermişti. 2006’da Petraeus’la henüz korgeneral görevindeyken tanışan ünlü yazar biyografi sürecini “Ona yaptığım araştırmadan söz ettim. Bana kartını verdi ve beni diğer servis çalışanlarıyla tanıştıracağını söyledi. Onun bu açık kapı politikasından araştırmama ışık tutması ve diğer çalışanların bakış açılarını paylaşmak anlamında tamamen yararlandım” diye anlatmıştı.

Koltuğu yardımcısı devraldı

2011 Eylül’ünde CIA’in başına getirilmeden önce 4 yıl ABD’nin Irak’taki kuvvetlerinin başında olan Petraeus ülkesinde ‘Generallerin Paris Hilton’u’ olarak adlandırılıyor. İstifayı kabul eden ABD Başkanı Obama, Petraeus için ‘kuşağının olağanüstü generallerinden biriydi’ ifadesini kullanmıştı. Petraeus’un yerine CIA Başkan Yardımcısı Michael Morell atandı.