19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Putin'den NATO'ya sert eleştiri!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'NATO genişleyerek yeni bir Berlin duvarı inşa ediyor' dedi.

18 Aralık 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Putin'den NATO'ya sert eleştiri!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olağan sene sonu basın toplantısına başladı. Putin'in gündeminin ana maddesini ekonomi oluşturuyor.
 
Putin açıklamasında, güven telkin edici ifadeler kullanmayı tercih etti. Rusya lider, " Şu açık ve sorgulanamaz birşeydir ki ekonominin tekrardan düzelmesi yakındır. Ekonomiyi düzeltmek için 208'de uyguladığımız politikayı uygulayacağız. İnsanlara ihtiyacı olan şeyler konusunda destek olmaya odaklanacağız. Şimdilik emekli maaşları ve memur maaşlarının seviyesini sabit tutacağız. Eğer durum daha da kötüye giderse, bazı değişiklikler gerekebilir. En kötü senaryoda, ülke ekonomisini düzeltmemiz iki yıl alır." ifadelerini kullandı.
 
Putin rublenin hızla değer kaybetmesiyle ilgili olarak, "Rubleyi stabilize etmek için dövüz rezervlerini fazla kullanmayacağız. Petrol fiyatları daha da düşebilir ve ekonomi buna kendisini uyduru." dedi.
 
Putin, ülkedeki bürokrasiyle ilgili soruya, "Bizim ülkemizdeki bürokrasi, Avrupa Birliği'ndeki bürokrasinin yanına bile yaklaşamaz" diyerek, AB'deki bürokrasi yapısını eleştirdi.
 
NATO'NUN GENİŞLEMESİ YENİ BERLİN DUVARI
 
Putin açıklamasında, Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesine gelen eleştirileri, NATO'nun son zamanlardaki genişleme faaliyetlerini öne çıkararak savundu. Putin, "NATO'nun genişlemesi bir duvar değil midir? NATO, yeni bir duvar oluşturarak genişlemiyor mu? Onlar kazananın kendileri olduğunu düşünüyorlar ve kendilerini bir imparatorluk olarak, diğer ülkeleri ise derebeylikleri olarak görüyorlar" dedi.
 
Putin, bir gazetecinin, "Kırım'ı ilhak etmek şimdi Rusya ekonomisine mi mal oluyor?" sorusuna, "Hayır" diyerek cevap verdi.