19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kadirov: ''Biz Putin’in piyade askerleriyiz''

Çeçenistan Başkanı Ramzan Kadırov Rusya Lideri Vladimir Putin’in geçen gün gerçekleştirdiği basın konferansında onlara yönelik sözlerini yorumlayarak, Putin’in herhangi bir emrini yerine getirmeye hazır olduğunu belirtti.

19 Aralık 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Kadirov: ''Biz Putin’in piyade askerleriyiz''
Kadırov İnstagram sayfasındaki konu ile ilgili mesajında “Rusya Devlet Başkanı benim Groznıy’daki terör saldırısı ile ilgili ifadelerimin insanların beklentilerini tamamen karşıladığını vurguladı. O bununla beraber bu mücadelenin hukuk çerçevesinde gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Biz Rusya Devlet Başkanı’nın olayları değerlendirmesini ve verdiği görevleri tamamen destekliyoruz. Biz onun piyade askerleriyiz ve her türlü emri yerine getirmeye hazırız” ifadelerine yer verdi.
 
Hatırlanacağı üzere Rusya lideri dün Kadırov’un Groznıy’da polisleri öldüren militanların ailelerinin Çeçenistan’dan tahliye edilmeleri ile ilgili ses getiren sözlerini değerlendirdi. Vladimir Putin’in konu ile ilgili değerlendirmesinde Çeçenistan Başkanı’nın militanların akrabalarının sorumlu tutulmaları ile ilgili sözleri sarfetmeye hakkı olmadığını, herkesin Rusya’da geçerli olan kanunlara uyması gerektiğini, mahkeme kararı olmadan kimsenin sorumlu tutulamayacağını ifade etmişti. Rusya Devlet Başkanı bununla beraber Çeçenistan Başkanı’nın duygusal sözlerinin insanların beklentilerini karşıladığını söylemişti.