26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Rusya 500 Çeçen gencini askere alacak

Rusya Savunma Bakanı Orgeneral Sergey Şoygu ile bir araya gelen Çeçenistan Devlet Başkanı Ramzan Kadirov, görüşmeden çıkan sonuçlara ilişkin olarak kişisel Instagram hesabında yayımladığı mesajında, kendilerinin ricası üzerine Rusya Savunma Bakanlığı’nın 500 Çeçen gencini askere alacağını kaydetti.

19 Eylül 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Rusya 500 Çeçen gencini askere alacak
Kadirov, Istagram üzerinden paylaştığı mesajında, ‘‘Görüşmede Sayın Bakan, bizim ricamız üzerine 500 Çeçen gencinin acil olarak orduya çağrılması emrini vermişlerdir. Bu, uzun yılların ardından gerçekleşecek ilk askere alım süreci olacağı için son derece önemli bir gelişmedir. Askere alınacak gençlerimizin sayısı önümüzdeki yıllarda daha da artacaktır. Sayın Bakan ile ayrıca gündemdeki diğer meseleleri de ele alıp bunların çözümüne yönelik istişareler de yapmış bulunmaktayız’’ şeklinde ifadeler kullandı.
 
Bilindiği üzere 1990’lı yıllarda bölgede gerçekleştirilen terörle mücadele operasyonları sebebiyle Çeçenistan’dan askere alımlar durdurulmuş, 2000 yılında yeniden başlayan askere çağrı süreci 2005 yılında biz kez daha kesintiye uğramıştı. Gündemdeki yeni askere alımla ilgili olarak Çeçenistan’daki askerlik şubeleri tüm prosedürleri yerine getirirken Kuzey Kafkasya’da bulunan diğer cumhuriyetlerden askere alımlar ise ikinci bir emre kadar geçici olarak durduruldu. Şu an itibariyle askere alımların askıya alındığı Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi’nden özellikle 2012 yılında rekor sayıda genç vatani görevlerini yerine getirmeleri için orduya çağrılmıştı.