20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

19 Aralık Dünya basınından öne çıkanlar

Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin düzenlediği yıllık basın toplantısı dünya basınının gündeminde

stargazete.com19 Aralık 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
19 Aralık Dünya basınından öne çıkanlar
İngiltere
 
Financial Times gazetesi Rusya'nın içine düştüğü ekonomik sıkıntıların dünya için daha genel bir sorunun sinyallerini verebileceği yorumu yer alıyor.
 
Gillian Tett, imzalı yazıda küresel borçlanmanın yarattığı risklere dikkat çekiliyor ve gelişen ülkelerdeki özel sektörün dış borçlanmasının çok hızlı arttığı vurgulanıyor.
 
Almanya
 
Frankfurter Rundschau gazetesi ekonomik sorunlarla boğuşan Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'in akıbeti hakkında şu yorumda bulunuyor:
 
“Rusya halkı bir devrim de, rejim değişikliği de istemiyor. Son olarak Boris Yeltsin zamanında yaşadıkları değişimlerin tekrarlanmasından korkuyorlar. Putin iktidara geldi ve 15 yılı aşkın bir süre orada kalabilmeyi başardı. Nedeni onun Yeltsin olmaması, ülkenin içinde bulunduğu kaotik kabusu bitirecek, istikrarı sağlayacak güce sahip olmasıydı. Şu an ne Batı'nın baskısı ne de iç muhalefet Rus lider için bir tehlike teşkil ediyor. Ancak Rusya'yı sağlam bir biçimde kontrolü altında tuttuğuna dair şanını yitirir ise, bu onun için tehlikeli olabilir. Putin, ülkede yaşanan güncel sorunlara hakim olduğunu ve bir çıkış yolu bulabileceğini henüz inandırıcı şekilde hissettiremedi.”
 
Suudi Arabistan
 
Al Arabiya, "Putin AB'ye meydan okumak için Erdoğan 'sağlam adam' övgüsünde bulundu" başlığını yazıyor. Haberin detayında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin saatler süren dünkü (Perşembe) toplantıda, Batı'nın tehditlerinin işe yarayamayacağını belirterek "Güney Akım" yerine "Türk Akımı" doğalgaz boru hattının yapılacağını ve bu konuda Erdoğan'ın "sağlam" biri olduğunun sözleri yer alıyor.