26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İran'da sokak çocuklarının yüzde 40'ı AIDS'li

İran Toplumsal Afetzederle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, sokakta çalışan çocukların yüzde 40'ında HIV virüsü bulunduğunu açıkladı.

28 Aralık 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
İran'da sokak çocuklarının yüzde 40'ı AIDS'li
İran Toplumsal Afetzederle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, sokakta çalışan çocukların yüzde 40’ında HIV virüsü bulunduğunu açıkladı. 
 
İran Toplumsal Afetzederle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, sokakta çalışan çocuklara ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Dernek Başkanı Husrew Mansuryan, İSNA ajansına yaptığı açıklamada, İran genelinde sokakta çalışan çocukların yüzde 40’ında HIV virüsü bulunduğunu ve AIDS’li olduğunu belirtti. 
 
”Bütün dünyada AIDS vakkaları giderek azalırken İran’da artıyor” diyen Mansuryan, ülkede hızzla yayılan virüsün en büyük mağdurlarının da sokaklarda çalışan çocukları olduğunu söyledi. 
 
İran genelinde 7 milyon çocuğun sokaklarda çalıştığını ve bunların yarıya yakınının İranlı olmadığını belirten Husrew Mansuryan, yaşları 10 ila 14 arası olan bu çocukların çok zor durumda olduğunun da altını çizdi. 
 
Mansuryan açıklamasında İran devletini konuya acilen el atmaya çağırdı. 
 
İran Toplumsal Afetzederle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği daha önce de yaptığı araştırmalar sonucunda İran’da sokaklarda yatıp kalkan yaklaşık 40 bin evsiz, sahipsiz çocuk olduğunu açıklamıştı.