20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Soyadı Ermeni diye Azerbaycan'a sokulmadı!

Bakü'ye giden Diyarbakırlı Zafer Noyan'ın, 'Soyadı Ermeni' olduğu gerekçesiyle pasaport kontrolünden geri çevrilerek Türkiye'ye gönderildiği ortaya çıktı.

DHA29 Mayıs 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Soyadı Ermeni diye Azerbaycan'a sokulmadı!
Azerbaycan'da yapılan Avrupa Bilek Güreşi Şampoyinası'nda Türkiye'yi temsil etmek için Bilek Güreşi Milli Takımı ile 21 Mayıs'ta Bakü'ye giden Diyarbakırlı Zafer Noyan'ın, 'Soyadı Ermeni' olduğu gerekçesiyle pasaport kontrolünden geri çevrilerek Türkiye'ye gönderildiği ortaya çıktı.
 
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 18- 25 Mayıs tarihleri arasında yapılan 24'üncü Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Türkiye Milli Takımında yer alarak 21 Mayıs'ta Bakü'ye uçakla giden Diyarbakırlı bilek güreşçisi 24 yaşındaki Zafer Noyan, havaalanındaki pasaport kontrolünde soyadı nedeniyle Ermeni olduğu gerekçesiyle ülkeye alınmayarak başka bir uçakla İstanbul'a geri gönderildi. Kendisinin Ermeni olmadığını anlatmasına rağmen ülkeye alınmayan Zafer Noyan'ın, şampiyonaya katılmadığı için milli sporcu da olamadığı belirtildi.
 
KULÜP BAŞKANI: BU TÜR BİR SIKINTI YAŞANDI
 
Türkiye'deki müsabakalarda derecesi olan Zafer Noyan'ın sporcusu olduğu Rayna Spor Kulübü Başkanı Yusuf Aydemir olayı doğrulayarak, Azarbaycan devletinin aldığı karar çerçevesinde bu tür bir sıkıntının yaşandığını söyledi. Aydemir, sporcunun soyadının Ermeni olduğu gerekçesiyle Bakü'ye alınmadığını bu nedenle şampiyonaya katılmadığı için milli sporcu olamadığını söyledi.