19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Suriyeli komutandan Banyas katliamı öncesi şok açıklamalar

Suriyeli üst düzey bir komutanın, ordunun büyük bir katliam gerçekleştirdiği Banyas ile ilgili dehşet veren açıklamaları yayınlandı. Suriyeli komutan,' Vakit kaybetmeden Banyas'ın temizlenmesi gerekir, ben neyi kastediyorsam o ' ifadelerini kullanıyor.

CİHAN6 Mayıs 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Suriyeli komutandan Banyas katliamı öncesi şok açıklamalar
Suriye ordusu geçtiğimiz günlerde Tartus'un Banyas ilçesine gerçekleştirdiği katliamda aralarında kadın ve çocukların olduğu yüzlerce kişiyi katletti. Köyde adeta etnik bir temizlik yapan ordunun bebek ve çocukları bile infaz ettiği görüntüler, sosyal paylaşım sitelerinde yer alırken, Suriyeli üst düzey bir komutanın Banyas'ın temizlenmesi gerektiği yönündeki açıklamaları şok etkisi yaptı.

Görüntülerde komutan,"Banyas bu hainlerin denize açılan tek kapısı. Ceble ise askerlerin kuşatması sebebiyle düşmanların geçiş güzergahı olmasının imkanı yok. Ancak Banyas'ta böyle bir durumun olması mümkün. Banyas'ta tüm oyun bu esas üzerinde oynanıyor. Burada yapılması gereken şey, zaman kaybetmeden acil bir şekilde Banyas kuşatılmalı. Burada neyi kastediyorsam o. Banyas kuşatılıp temizliğe başlanmalı.

Bizden Banyas'a girmemiz istenirse bizde üzerimize düşeni yaparız. Herkes Suriye direnişçilerinin nasıl savaştığını görecek. "ifadelerini kullanıyor.

Çatıştıkları bölgeleri tek tek sıralayan Suriyeli komutan, "Bizim projemiz daima saldırı, saldırı ve sonrasında yine saldırı olmuştur. Bize soruyorlar 'köye girdiniz peki kim bu köyde oturacak?' insan oturacak. Görevimiz özgürleştirip ,temizlemek orada bir boşluk olması durumunda o zaman icabına bakılır. Bu tür durumda başka icraatlar var. Banyas'a dikkat edelim. Bu hainlerin denize açıklan tek kapısıdır. Süratle kuşatılıp, özgürleştirilerek, temizlenmesi gerekir." diye konuştu.

Öte yandan Banyas'ta ordunun gerçekleştirdiği katliamlar ile ilgili dehşet görüntüler yayınlanmaya devam ediliyor. Ordunun gerçekleştirdiği saldırıda, sokakların ve evlerin cesetlerle dolu olduğu görülüyor. Çoğu çocuk ve kadının olduğu köylüler adeta etnik bir temizliğe maruz kalmış.