25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Türk heyetine bombalı saldırı

Somali'de Türk heyetini taşıyan otobüse bombalı saldırı düzenlendi.

14 Nisan 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Türk heyetine bombalı saldırı
Somali'de bombalı araç infilak etti. Patlamada bir Somalili öldü 3 Türk yardım görevlisi yaralandı.

Somali'de bombalı araç infilak etti, 3 Türk yardım görevlisi yaralandı.

Somali'deki bombalı saldırıda, Türk Kızılayının Somali uyruklu bir personeli hayatını kaybetti, üç Türk personeli de hafif şekilde yaralandı.

Türk Kızılayından yapılan açıklamaya göre, Somali'de iki grup arasındaki çatışmada bugün bombalı saldırı düzenlendi. Bölgede yardım faaliyetlerini sürdüren Türk Kızılayı ekibini taşıyan iki araçlık konvoy da saldırıdan etkilendi.

Ağır hasar oluşan araçtaki Somali uyruklu Türk Kızılayının personeli hayatını kaybetti. Türk Kızılayının Kenan Kongur, Murat Demirbaş ve Fatih Çelik isimli personeli de hafif şekilde yaralandı.

Şarapnel parçaları isabet eden Kızılay personelleri, Sağlık Bakanlığının ambulans uçağı ile Türkiye'ye getirilecek.

YYD Şifa Hastanesi Proje Koordinatötü Sever:

Somali'deki Yeryüzü Doktorları (YYD) Şifa Hastanesi Proje Koordinatörü Şeyda Sever, "Yaralı Türkler arasında hayati tehlikesi bulunan yok" diye konuştu.

Sever, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Somali'deki bombalı saldırıda, bir Somalilinin hayatını kaybettiğini, 1'i Somalili 4 Türk Kızılayı görevlisinin de yaralandığını belirtti.

Patlamada yaralanan 3 Türk görevliden ikisinin Şifa Hastanesi'nde ameliyata alındığını ifade eden Sever, biri Somalili diğeri Türk iki yaralının müşahede altında tutulduğunu kaydetti.

Bu arada, bir Somalilinin daha yaralanması ile patlamada yaralananların sayısı 4'e yükseldi.

KIZILAY'IN AÇIKLAMASI

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, Somali'de iki grup arasındaki çatışmada düzenlenen bombalı saldırıda, bölgede yardım faaliyetleri yürüten Türk Kızılayı ekibini taşıyan iki aracın da etkilendiği açıklanmıştı.

Açıklamada, ağır hasar gören araçtaki Somali uyruklu Türk Kızılayı personelinin hayatını kaybettiği, Kenan Kongur, Murat Demirbaş ve Fatih Çelik isimli 3 Türk personelin de hafif şekilde yaralandığı belirtilmişti.

ÖLÜ SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Somali'deki bombalı saldırıda ölenlerin sayısının 5'e yükseldiği bildirildi.

AA muhabirinin sağlık kaynaklarından aldığı bilgiye göre, patlamada 5 Somalili hayatını kaybetti, 1'i Somalili 4 Türk Kızılayı görevlisi ise yaralandı.

Ölenlerden birinin Türk Kızılayı'nda şoför olarak görev yaptığı belirtilirken, saldırının Mogadişu Havaalanı yolunda kimliği belirsiz kişiler tarafından gerçekleştirildiği kaydedildi.

Somali'deki Yeryüzü Doktorları (YYD) Şifa Hastanesi Proje Koordinatörü Şeyda Sever, Yaralı Türkler arasında hayati tehlikesi bulunan olmadığını ifade ederek, bombalı saldırıda, bir Somalilinin hayatını kaybettiğini, 1'i Somalili 4 Türk Kızılayı görevlisinin de yaralandığını açıklamıştı.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada ise patlamada ağır hasar gören araçtaki Somali uyruklu Türk Kızılayı personelinin hayatını kaybettiği, Kenan Kongur, Murat Demirbaş ve Fatih Çelik isimli 3 Türk personelin de hafif şekilde yaralandığı bildirilmişti.