19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

'UFO'ları araştıran gizli bir teşkilat var'

ABD’de merakla beklenen UFO konferanslarından biri geçtiğimiz hafta sonu Las Vegas kentinde gerçekleştirildi. ABD ordusundan emekli askerlerin sunum yaptığı konferansta, konuşmacılar hükümeti UFO’lar hakkındaki bilgilerin üzerini örtmekle suçladı, Dünya dışı varlıkları araştıran gizli bir kurum olduğunu belirtti.

29 Eylül 2012 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
'UFO'ları araştıran gizli bir teşkilat var'
Smithsonian Enstitüsü’ne bağlı Ulusal Atomik Test Müzesi’nde gerçekleştirilen konferansın en çok ilgi çeken kısmı, geçmişte orduda yer almış ve UFO’lar hakkında bilgileri olduğunu savunan emekli askerlerin konuşmacı olarak yer almasıydı.

ABD Hava Kuvvetleri’nden emekli Albay Charles Halt, konuşmasında ‘federal hükümetin UFO’lar hakkındaki bilgileri sakladığını, hatta uzaylıların Dünya’yı ziyareti gibi konularda ilgilenmesi için gizli bir kurumla anlaşmalı olduğunu’ öne sürdü.

Halt, 200 kişinin dinlediği konuşmasında, “Bir kurumla çalıştıklarına inancım çok güçlü. UFO’lar hakkındaki bilgileri saklamaya çalışıyorlar” dedi.

Konferansta Halt’ın yanı sıra, ABD’nin İkinci Dünya Savaşı’nın ardından 1950-60’lı yıllarda gerçekleştirdiği en geniş kapsamlı UFO araştırması olan “Project Blue Book”ta yer almış iki isim de yer aldı. Ayrıca, İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri’nde görev almış ve tarihe ‘Rendlesham Olayı’ adıyla geçen UFO gözleminde bulunmuş emekli askerler de konuşma yaptı.

“BAŞKA BOYUTLARDAN GELİYOR OLABİLİRLER”

Halt, UFO’ların Dünya dışı gezegenlerden veya başka boyutlardan gelebiliyor olabileceğini ifade etti ve şu ifadeleri kullandı: “UFO’ları araştırmaları için birçok insan hükümetin bir kurumu görevlendirmesini bekliyor... Size şunu söylemeliyim ki böyle bir teşkilat zaten var. Bu teşkilat yıllardır birçok istihbarat ajansının bile bilmediği bilgileri saklıyor. Sizce de bu korkutucu değil mi?... Birçok olay hakkında bilgiler kayboldu. Ama aslında hiçbiri kaybedilmiş değil” dedi.

Halt, rütbesi ve emekli olduktan sonra sahip olduğu mesleklerden dolayı bugüne kadar araştırmalarından dolayı rahatsız edilmemiş olabileceğini söyledi.

Müzenin CEO’su ve eski bir savaş pilotu olan Allan Palmer, “Bugün burada olan kişiler olarak önemli ortak özelliklerimiz var. Hepimiz ülkemize yıllarda hizmet verdik bu konuda her zaman ciddi davrandık” dedi. Palmer, “Burada konuşan insanlar çok üst düzey rütbelere ve yetkilere sahipti. Her biri profesyonel ve işlerini bilen insanlar” ifadesini kullandı.

‘MAVİ KİTAP PROJESİ’

ABD’nin 1950’li ve 60’lı yıllarda kontrolden çıkan UFO gözlemlerini araştırmak ve arşivlemek için kurulan Mavi Kitap Projesi’nde 1961-63 yılları arasında görev alan emekli Albay Bill Coleman, en dikkat çeken konuşmacılar arasındaydı.

Söz konusu ‘kitap’, 1969 yılında tamamlandığında, ‘UFO’ların mevcut bilimsel bilgilerin ötesine çıkan teknolojik gelişmeler ve prensipler olduğunu gösteren hiçbir delil olmadığı’ sonucuna varılmıştı. Coleman, aynı fikirde değil.

Eski B-25 bombardıman uçağı pilotu, 1955 yılında bir UFO ile karşılaştığını, yaklaşık 6 bin metre yükselikte uçarken cismi takip etmeye çalıştığını anlattı. Coleman, ‘B-25’in ulaşabileceği en yüksek güçte, saatte 480 km hızla uçuyordum. Hızla alçalarak ağaçların tepesini gördüğüm esnada cisme de yaklaşmıştık. Arkadaşlarıma ‘sıkı durum ve emniyet kemerinizi bağlayın’ dedim. 90 derecelik ani bir manevra yaparak cismi karşıma almak istedim ama kaybolmuştu” dedi.

Sözlerine devam eden Coleman, “Yaklaşık 450 metre yukarı baktığımda, cismi yeni sürülmüş bir tarlanın üzerinde uçarken gördüm. Arkasında iki tane girdap benzeri yapı vardı. Ağaçların arkasına alçalıp geçmesini beklediğim zaman gözlerden kayboldu” ifadesini kullandı.

“DÜNYA’YA İNERLERSE BİZİ ÖLDÜREBİLİRLER”

Coleman, “Eğer uzaylılar Dünya’ya inerse, insanlar onları öldürebilir. Bu olursa, diğerleri insanlığı yok edebilir. Eğer ışık yıllarını geride bırakacak uzay araçları inşa edecek kadar akıllılarsa, Dünya’daki hastalıkların da insanlığı yok edebileceğini biliyor olmalılar” dedi.

Mavi Kitap Projesi’nde yer almış bir diğer emekli asker, Albay Bob Friend, 1969’da açıklanan proje sonucunu kabul etmeyenlerden. Friend, “Size nihai olarak bu konu söyleyebileceğim şey, evet, gerçekler. Eğer hükümet ve diğer kurumlar bu olayları bilimsel çalışmalar için takip ediyor olsalar, büyük faydalar sağlayabiliriz” dedi.

İngiltere Savunma Bakanlığı için UFO araştırmaları yürüten Nick Pope da söz alarak, “Herkesi hayrete düşürecek UFO delilleri sunamayacaklarını ancak ellerinde Dünya dışı varlıkların gerçek olduğunu” söyledi. Pope, “Size büyük deliller sunmadığımız için üzgünüz. Ama bu alan birçok şarlatan ve UFO karşıtları da içeren bir araştırma dalını temsil ediyor. O yüzden karşınıza delilden çok en güvenilir kişileri kaynak olarak çıkardık” ifadesini kullandı.

“İNGİLTERE’DE SAKLADI”

Pope, 1951 yılında Uçan Daire Çalışma Partisi adı altında araştırmalar yapan komitenin, UFO’ların sadece yanılma, sahte ve halüsinasyon olduğuna dair karar verdiğini ancak bunun gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Pope, “Maalesef, 1952 yılında Kraliyet Hava Kuvvetleri pilotu olan çok sayıda görgü tanığı olmasına rağmen, bu gözlemler göz ardı edildi. Hatta, radarlarda bu cisimlerin çok kez takibi yapıldı” dedi.

Pope, İngiltere Savunma Bakanlığı’nın her zaman UFO’larla ilgili ‘takıntısı’ olduğunu söylerken, “Göreceğiniz yığınla saçmalık olsa da, biz inancımızı hiç kaybetmedik. Binlerce UFO gözleminde sadece bir tane doğru yakalasanız, bu gerçek için yeterli” dedi.

Ntvmsnbc