26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Vahşi kaplan, Hint genci böyle öldürdü

Türleri tükenmekte olan beyaz kaplanların bulunduğu kafeste dehşet yaşandı. Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki bir hayvanat bahçesinde kaplan saldırısına uğrayan çocuk öldü.

stargazete.com23 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Vahşi kaplan, Hint genci böyle öldürdü

Hindistan Delhi'de hayvanat bahçesini ziyaret eden bir çocuk kaplanların bulunduğu kafese düştü. Görgü tanıklarına göre kafese düşen çocuk 10-15 dakika boyunca kafeste kaldı ama kurtarılamadı.

Hayvanı taşlarla korkutmaya çalışmalarına rağmen çocuk kurtarılamadı. Kafesin korkuluklarının alçak olmasından dolayı çocuğun düşmüş olabileceği tahmin edilmektedir.  Bir görgü tanığı CNN-IBN habere, "Saat 13:30 sularında sürüngenlerin bulunduğu taraftan çok yüksek sesli çığlıklar duydum. Sonra kafesteki kaplana bazı çocukların taşlar attığı gördüm. Beyaz kaplanın çocuğu boynundan ağzına geçirmişti ve çocuk acı içinde kıvranıyordu. 10-15 dakika boyunca kimse çocuğu kurtaramadı" dedi. Parktan bir yetkili çocuğun kaplan kafesine tırmanarak içine düştüğünü iddia etti.  Görevliler zorla kaplanı korkutup ölmüş çocuğun cesedini alabildi. 
 
Hayvanat Bahçesi Müdürü Riaz Ahmet Han, gencin, beyaz kaplanın tutulduğu bölgenin çevresindeki korkuluğa tırmanarak içeriye atladığını, hayvanın bunun üzerine saldırıya geçtiğini söyledi. Han, kaplanın genci sürükleyerek götürdüğünü ve yardım ulaştırılana kadar öldürdüğünü ifade etti. Müdür, görevlinin, genci olaydan önce defalarca bölgeye çok yaklaşmaması konusunda uyardığını belirtti.
 
Olayla ilgili polis araştırma yapıyor.