25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

140 Kontenjana 850 Yabancı Öğrenci Başvurdu

İzmir'in yeni devlet üniversitesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nde öğrenim görmek isteyen yabancı öğrenciler Aydınlıkevler Yerleşkesinde düzenlenen Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı(YÖS) sınavına yoğun ilgi gösterdi. Ayrılan 140 kişilik kontenjan için 850 yabancı öğrenci başvuru yaptı.

İZMİR/STAR19 Ağustos 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
140 Kontenjana 850 Yabancı Öğrenci Başvurdu
Sabahın erken saatlerinden itibaren sınavın yapılacağı Aydınlıkevler Yerleşkesindeki dersliklerde hazır bulunan; Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Kazakistan, Kenya, Mali, Tunus, Suriye, Kosova, Mısır, Kırgızistan, Bulgaristan, Çin. KKTC, Bosna Hersek, Arnavutluk gibi dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler YÖS sınavında ter döktü. Sınav için Kamerun'dan geldiğini söyleyen Zekeriya Bin Osman, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği Türkiye ziyareti sırasında İKÇÜ hakkında bilgi edindiğini ve burada Mühendislik eğitimi almaya karar verdiğini belirtti.

Haziran ayında Johannesburg'da 7. Afrika Eğitim Haftası kapsamında düzenlenen Career Indaba Eğitim Fuarı'nda İzmir'i ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'ni tanıdığını belirten Güney Afrika Cumhuriyeti vatandaşı Akhona Patience de gördüğü ilginin ardından İKÇÜ'de Hemşirelik Bölümünde okuma kararı aldığını söyledi.

Üniversite eğitimlerini İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nde görmek için yarışan öğrenciler iki saat boyunca hem İngilizce hem de Türkçe olarak hazırlanan soruları yanıtladı. İKÇÜ 2013-2014 akademik eğitim dönemi için Mühendislik Fakültesi'nde 55, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde 20, Turizm Fakültesi'nde 20, Tıp Fakültesi'nde 10, Diş Hekimliği Fakültesi'nde 15, Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde 10 ve Su Ürünleri Fakültesi'nde 10 yabancı öğrenci kontenjanı olduğunu duyurmuştu. 140 kişilik yabancı öğrenci kontenjanı için yoğun bir başvuru olduğunu belirten Öğrenci İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Kaya, yapılan başvuruların ilgili birimler tarafından ön incelemeye alındığını, ilk değerlendirmeden sonra 850 öğrencinin sınava katılımının uygun görüldüğünü ifade etti.