26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

83’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı Bugün Törenle Açıldı

Birçok ülke ve kentin katılıdı İzmir Enternasyonal Fuarı bugün İsmet İnönü Sanat Merkezinde yapılan törenle açıldı.

Arif Furkan Peksoy29 Ağustos 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
83’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı Bugün Törenle Açıldı

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) 83'üncü kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Bin 132 firmanın katıldığı 83'üncü İEF'de 67 ülke temsil ediliyor. Partner ülkenin Mauritius, Odak ülkenin Hindistan, Onur Konuğu İllerin Diyarbakır ve Malatya, temasının Lojistik olduğu İzmir Enternasyonal Fuarı, Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde düzenlen törenle açıldı. Fuara bu yıl 829'u yerli,303'ü yabancı olmak üzere toplam 1.132  firma katılıyor.

83'üncü İzmir Enterbasyonal Fuarı'nın resmi açılış törenine; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Mauritius Cumhuriyeti Sanayi, Ticaret ve Tüketicinin Korunması Bakanı Eks. Cader Sayed-Hossen, Hindistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eks. Rahul Kulshreshth, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Malatya Vali Yardımcısı Mehmet Özel, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile çok sayıda milletvekili, üst düzey bürokratlar ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

83’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı’na 67 ülke ve 43 il katıldı.Açılış töreni halk oyunları ve kısa filmle başladı.

FUAR BİZİM İÇİN HERŞEY

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmalarında fuar sadece ekonomik anlamda kattı sağlamadığını belirterek, “ savaşlara, kıtlıklara inat hep dimdik ayaktaydı. Hep barış için var olduk. 68 kuşağının barış ve özgürlük haykırışları hep burada şahit olduk. Radyo nedir bilmeyen nesile burada bilgisayarla tanıştırdık. Yalarımızı burada sardık. İzmir fuar’ında topladığımız gelir ve bağışlarla deprem zedelere yardım ettik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile doğmuş Enternasyonal fuarını yaşatmak ödev değil boynumuzun borcudur. Buradan en çok İzmirli vatandaşlarıma teşekkür ediyorum yıllardır onlar yaşatıyor burayı” ifadelerini kullandı.

TÖRENDE KONUŞMACILARDAN SATIR BAŞLARI

Malatya Vali Yardımcısı Mehmet Özel; “ Bu fuarla birlikte aslında Malatyanın sadece kaysı memleketi değil aynı zaman turizm, folklor, mutfağı, kültürü ile de iddialı bir memleket olduğu görülecektira” dedi.

Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak; “ bu fuar dostluktur barıştır. Burada kendimi evimde gibi hissediyorum. Diyarbakır İzmir arasında 2012 yılında Hamlet oyununu kürtçe olarak oynatması ile biz barış köprüsü kurtuk İzmirle. Diyarbakır’ın 8 bin yıllık kent yaşamı burada ziyaretçilerimize sunulacaktır” şeklinde konuştu.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu; “ Türkiye’nin yıldız şehirlerinden biridir İzmir. Eğitim ve Ar-ge de ciddi bir gücü vardır. Bizde bu konu da BALO’yu kurduk ve bu sayede İpek Yolu tekrar canlanabilir” dedi.

Hindistan Büyükelçisi Eks. Rahul Kulshreshth; “ İzmir Enternasyonal Fuarı son derece prestijli bir program. Türkiye ve Hindistan ilişkileri çok eskiye dayalıdır. Ülkemizde bulunan bir çok kuruluş aynı çatı altında şimdi ülkemizi tanıtacaklar” şeklinde konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu; “ İzmir fuarı sadece ekonomik açıdan değil sanat kültürel birliktelik açısından da çok önemlidir. Son 10 yılda köklü değişmeler oldu. Büyük ilerlemeler kaydettik. İnsanlığın barışı ve kalkınması için önemlidir” dedi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak; “ ülkelerin kalkınması ve toplumun gelişmesi için tanıtım ve iletişimin bir arada olduğu dev bir organizasyondur” dedi.

 Mauritius Cumhuriyeti Sanayi, Ticaret ve Tüketicinin Korunması Bakanı Eks. Cader Sayed-Hossen konuşmasının bazı yerlerinde Türkçe kullanarak katılımcılardan alkış aldı. Hossen, Türkiye’nin yeni cumhurbaşkanını ve Başbakanını tebrik etti.

83’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı Çim Konserleri

Tarih: 30 Ağustos - 7 Eylül 2014

Yer: Yeraltı Otopark Üstü Çim Alan  - Kültürpark

Saat: 21.30 //  *Ücretsiz

 

PROGRAM: 

30 Ağustos Turkcell Sponsorluğunda; "Murat Dalkılıç"

31 Ağustos Turkcell Sponsorluğunda; "Seksendört"

1 Eylül  Dünya Barış Günü Konseri: "Ezginin Günlüğü"

2 Eylül  Tansaş Sponsorluğunda; " Pepee Gösterisi"

3 Eylül  Tansaş Sponsorluğunda;  "Yüksek Sadakat"

5 Eylül  Tansaş Sponsorluğunda; "Yalın"

6 Eylül  Magnum 25. Yıl "Lamborghini Çekilişi"  - saat, 20.30

Algida Sponsorluğunda; "Yeni Türkü" 

7 Eylül  Altınordu Sponsorluğunda; "İrem Derici"