18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

87 Ülke Gençliği Bu Çatı Altında

Dünyanın öbür ucundan İzmir'e eğitim için geldiler. Peru, Burma, Tayvan, Maritus, Endonezya, Kolombiya ve daha nicesi…

İZMİR/STAR25 Ekim 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
87 Ülke Gençliği Bu Çatı Altında
Gediz Üniversitesi'ne 4 senelik lisans eğitimi için 13 yeni ülkeden daha öğrenci katıldı, ülke sayısı 87'ye ulaştı. Bu yıl Peru, Papua Yeni Gine, Tayvan, Kolombiya, Sri Lanka gibi İzmir'e binlerce kilometre uzaklıktaki ülkelerden de öğrenci geldi, dünyanın renkleri aynı çatı altında buluştu. Rektör Prof. Dr. Çevik, "Bu gurur İzmir'in ve Türkiye'nin" dedi
 
Gediz Üniversitesi, dünyayı İzmir'de buluşturma hedefinde yeni başarılara imza atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz 5 yılda Türkiye'yle birlikte 74 ülkeden öğrenciler 4 senelik lisans eğitimi için Seyrek'teki kampüste bir araya getirilmişti. Bu dönem 146 yabancı genç daha kayıt yaptırdı; Burma, Burundi, Çin, Kolombiya, Libya, Maritus, Moldova, Norveç, Papua Yeni Gine, Peru, Sri Lanka, Tayland ve Tayvan'dan oluşan 13 yeni ülke eklendi. Böylece ülke sayısı 87'ye, yabancı öğrenci sayısı da 484'e ulaştı. 
 
Bazılarının ismi bile yeterince bilinmeyen, İzmir'e binlerce kilometre uzaklıktaki okyanus aşırı ülkelerden de gençlerin üniversite öğrenimi için gelmesi ayrı bir mutluluk yaşattı. Onlardan biri olan Perulu Eliana Carolina Munares Ayala, Türkiye'yi çok merak ettiğini, yabancı öğrenci sayısının çokluğu nedeniyle Gediz'i tercih ettiğini söyledi. Balayı adası Maritus'tan Shaymah Awwal Nunnoo ile Kolombiyalı Alejandro Gomez, Türkiye'deki arkadaşlarının tavsiyesiyle burada eğitim görmeye karar verdiğini ifade etti. Tayland'dan Kotchawan Sae Jao, Laos'tan Phenphone Vongsana ve Endonezya'dan Chalim Prabowo Budi Darmawan da, "İzmir'de olmak güzel" dedi.
 
DÜNYA MOZAİĞİ BU
Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Gediz Üniversitesi'ndeki dünya mozaiğine her yıl yeni parçalar eklendiğini, renklerin ve kültürlerin aynı çatı altında harmanlandığını dile getirdi. "Bu gurur sadece bizim değil, aynı zamanda İzmir'in ve Türkiye'nin" diye konuşan Prof. Dr. Çevik, "Bu başarı tesadüf sonucu elde edilmedi. Üniversitemiz kurulur kurulmaz, ülke ülke dolaşmaya, kendimizi, şehrimizi ve ülkemizi tanıtmaya başladık. 6 yıl gibi kısa sürede 87 ülkeye ulaştık. Hedefimiz olan 100 ülkeye çok az kaldı, önümüzdeki sene bunu da gerçekleştireceğimize yürekten inanıyoruz. Bugün çok mutluyuz, ama asıl mutluluğu, dünyanın dört bir yanına Gediz Üniversitesi diplomasıyla dağılacak ve her sene sayıları artacak Türkçe bilen, Türkiye sevdalısı mezunlarımızla yaşayacağız" dedi. 
 
İŞTE O 87 ÜLKE
ABD, Afganistan, Almanya, Angola, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Bangladeş, Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Bulgaristan, Burma, Burkina Faso, Burundi, Cad, Cezayir, Cibuti, Çin, Demokratik Kongo, Ekvator Ginesi, Endonezya, Etiyopya, Fas, Filipinler, Filistin, Fransa, Gabon, Gambiya, Gine, Güney Afrika, Güney Kore, Gürcistan, Haiti, Hindistan, Hollanda, Irak, İsviçre, Kamerun, Kanada, Karadağ, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kolombiya, Kongo Cumhuriyeti, Kosova, Laos, Liberya, Libya, Madagaskar, Malavi, Maldivler, Malezya, Mali, Maritus, Moğolistan, Moldova, Moritanya, Mozambik, Mısır, Namibya, Nijer, Nijerya, Norveç, Orta Afrika Cumhuriyeti, Panama, Pakistan, Papua Yeni Gine, Peru, Rusya, Senegal, Somali, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tanzanya, Tayland, Tayvan, Türkmenistan, Togo, Uganda, Yemen, Zambiya ve Türkiye.