20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

ABD Genel Başkanı Ademhan'dan Star'a Önemli Açıklama; 'Çözümde Hükümetin Arkasındayız'

Star Gazetesi Ege Bölge Temsilciliğini ziyaret eden Anadolu Birliği Genel başkanı Ferhan Ademhan, hükümetin çözüm iradesini desteklediklerini belirterek, çözümden asla geri adım atılmamalı. Çözümün gerçek iradesi ve sahibi halktır. Halkımızda çözümün arkasındadır” diye konuştu.

İZMİR/STAR29 Ekim 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
ÇÖZÜM SÜRECİNDE HÜKÜMETİN YANINDAYIZ

Star Gazetesi Ege Bölge Temsilciliğini ziyaret eden Anadolu Birliği Genel Başkanı Ferhan Ademhan, dernek olarak çözüm sürecine her türlü desteği verdiklerini belirterek hükümetin attığı adımların cesaret verici olduğunu açıkladı. Star Ege Bölge Temsilcisi Ahmet Kaplan’a açıklamalarda bulunan Ferhan Ademhan, İzmir’de Güneydoğu’lu bölge halkını temsil eden en güçlü STK’lardan biri olduklarını belirterek, yeni yapılanmaya gittiklerini ve bir düşünce kuruluşu gibi hareket ettiklerini kaydetti. “Amaçlarının kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve ülkemizin barışa refaha kavuşmasını hep birlikte sağlamaktır” diyen Ademhan, Bu nedenle bir STK olarak önemli görevler icra ettiklerini söyleyen Anadolu Birliği Genel Başkanı Ferhan Ademhan, Dernek olarak yönetimlerinden her parti ve görüşten insanların temsil edildiğini ve başkanlık sistemini de bir dönemlik şartına bağladıklarını açıkladı.

KOBANİ OLAYLARINDA ŞİDDETİ KINIYORUZ
23 kişilik yönetim kurulu oluşturduklarını kaydeden Ferhan Ademhan, “İzmir’de Kobani olaylarına tepki gösterdik. HDP’nin burada yanlış yaptığını söyledik. 150’ye yakın sivil toplum kuruluşu ile bir araya gelerek gösterilen şiddeti kınadık. Biz şimdi de diyoruz ki çözüm süreci kesinlikle seçime kurban edilmemelidir” diye konuştu.

HİÇBİR HÜKÜMETİN CESARET EDEMEDĞİ ADIMLAR ATILDI
Anadolu Birliği Genel başkanı Ferhan Ademhan, “Hükümetimiz 50 yıl önce yapılması gerekenleri yapıyor. Gecikmiş adımları atıyor. Bu adımları atmaya şimdiye kadar hiçbir hükümet cesaret edemedi. Çözüm süreci ile ilgili hükümet çok büyük ve önemli adımlar attı. Süreci bugüne kadar getirdi. Çok iyi noktaya getirdi. Ancak çözüm iradesinden kesinlikle geri adım atılmasını istemiyoruz. Bu sürecin seçimlere kurban edilmesine de karşıyız. Çözün iradesi o bölge halkının iradesidir. Bölge halkı barışı ve kardeşliği esas alan bu çözüm sürecini sonuna kadar destelemektedir. Terörün sona ermesini istemektedir. Bizde bölge halkını temsil eden Anadolu Birliği Derneği olarak çözüm süreci ve iradesinin arkasında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.” diye konuştu.