20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Ademhan’dan New York Times’a kınama

Anadolu Birliği Genel Başkanı Ferhan Ademhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Cuma namazı çıkışı çekilen bir fotoğrafını IŞİD ile bağlantılı olarak yayınlamasını kınadı.

İZMİR/STAR19 Eylül 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Ademhan’dan New York Times’a kınama

Ademhan, New York Times gazetesinin dünyanın sayılı basın kuruluşlarından biri olma vasfına rağmen, gazetecilik anlayışına tamamen ters düşecek bir tutumuyla gündeme geldiğini vurgulayarak, “Bir basın kuruluşunun, dünyanın neresinde olursa olsun, habercilik faaliyeti yürütmesi basın özgürlüğü anlamında asla tartışılmayacak bir olgudur. Ancak, bir basın kuruluşunun habercililik faaliyeti yürütürken, mesnetsiz bir şekilde bir ülkenin itibarını sarsacak bir tutum sergilemesi kabul edilir değildir” dedi.

 

KABUL EDİLEMEZ BİR TUTUM

Söz konusu gazetenin, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Hacı Bayram Veli Camii çıkışındaki bir fotoğrafını IŞİD’in eleman toplaması ile bağdaştırarak, ülkemizin cumhurbaşkanını ve başkanını eli kanlı bir terör örgütü ile birlikte andığına dikkat çeken Ademhan, “Bu tutum, Türkiye Cumhuriyeti ile aidiyet bağı olan hiç kimsenin kabul edebileceği bir yaklaşım değildir” ifadesini kullandı.

İSLAM İLE İLGİSİ YOK

IŞİD’in İslam ve insanlık ile bir ilgisinin olmadığını kaydeden Ademhan, “Tüm dünya kamuoyu bugün artık IŞİD’in İslam ile bir alakasının olmadığını bilmektedir. Bizce de IŞİD Müslümanlıkla ve hatta insanlıkla ilgisi olmayan bir terör örgütüdür. Türkiye gibi halkının büyük bir bölümünün Müslüman olduğu bir ülkenin, Cuma namazından çıkan iki seçilmiş ismi hakkında böylesi bir tutum sergilemek olsa olsa ‘haddini bilmezlikle’ açıklanabilir. İnanıyoruz ki, bu basın kuruluşunun bu yaklaşımı bu ülkede vicdan ve inanç sahibi herkesi yaralamıştır. Bu ülkede yaşayan hiçbir Müslüman Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ının bir terör örgütü ile anılmasını kabul etmez ve etmemelidir de” sözlerine yer verdi.

HALKLARIN DÜŞMANI IŞİD

IŞİD’in insanlık barışı için bir tehdit olduğunun altını çizen Ademhan, “IŞİD, varlığı o kabul edilemez bir katliam şebekesidir. Son birkaç ayda, başta Ezidi halkı olmak üzere Ortadoğu’daki halklara yaşattığı soykırım düzeyine varan kıyımlar bunun en açık göstergesidir. Be nedenle, IŞİD gibi örgütlerin varlığı insanlık barışı ve insanlığın geleceği için bir tehdit unsurudur” açıklamasını yaptı.

BARIŞ SÜRECİNE DIŞ TEHDİT

Dernek olarak her zaman barış için çaba sarf ettiklerini anlatan Ademhan, “Anadolu Birliği olarak, ülkemize büyük bedeller ödenmesine neden olan kardeş kavgasının bitmesi için bugüne kadar her alanda sesimizi duyurmaya çalıştık. Bugün Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerin ülke barışımıza zarar vermemesi için başta siyasi erk olmak üzere herkesi sorumlu olmaya çağırdık. Ülke içinde ve dışında barış sürecini hedef alan saldırılara karşı da tek yürek olmamız gerektiğinin altını çiziyoruz.

New York Times gazetesinin tutumunun ülkemizdeki barış sürecine yönelik bir tutum olduğunu değerlendiriyoruz ve bu basın kuruluşunu yaptığı yayından dolayı kınıyoruz” diye konuştu.