27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

AK Parti İl Başkanlarına “Çevre” ve “Mültecilerle” İlgili Bilgilendirme

24 Ekim 2014 tarihinde AK Parti Genel Merkez'de gerçekleştirilen 98. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Başkanlığında toplandı.

İZMİR/STAR25 Ekim 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
AK Parti İl Başkanlarına “Çevre” ve “Mültecilerle” İlgili Bilgilendirme
Başbakan Davutoğlu'nun açılış konuşması ile başlatılan toplantının öğleden sonraki bölümünde Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar bir sunum gerçekleştirdi. Sosyal İşler Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen çalışmaların özetlendiği sunumda mevcut çalışmalar hakkında da il başkanları bilgilendirildi. 
 
Genel Başkan Yardımcısı Hotar sunumunda geçtiğimiz günlerde yaşanan Tıbbi Atıklardan kaynaklanan patlama ve Mülteciler konusuna da yer vererek, “ Ülkemizde görünürlüğü az ancak en önemli konulardan olan Tıbbi - Tehlikeli Atıkların toplanması ve Değerlendirilmesi 'ne yönelik yaklaşık 1 yıldır süren çalışmamızın sonuna gelinmiştir. Konuyla ilgili değerlendirme raporlarımız Sayın Başbakanımız ve İlgili Bakanlık ile paylaşılacaktır. Ülke gündemimizde yer alan ve Sosyal boyutuyla da incelenmesi gereken bir diğer konu ise Mülteciler konusudur. Sığınmacı kardeşlerimizin hayat standartlarını düzenlemeye, ülkemizde oluşabilecek sorunlara çözüm üretmeye yönelik olarak Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığımız Çalıştaylar düzenlemektedir. İlk'i 26 Ekim 2014 tarihinde Mersin İlimizde gerçekleşecek Toplantımıza Konunun Kurumsal ve Akademik Boyuttaki muhatapları katılarak mevcut durum değerlendirmesi ve geliştirilmesi konusunda önerilerini paylaşacaktır. İkinci ve üçüncüsünü Gaziantep ve Şanlıurfa'da gerçekleştireceğimiz toplantıların sonuç raporları Sayın Başbakanımız ve İlgili Bakanlarımız ile paylaşılarak konunun Sosyal Boyutunun incelenmesine yönelikte çalışmaları başlatmış olacağız” dedi.