24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Ak Parti İlçe teşkilatlarında Kalkan Operasyonları Devam Ediyor

Ak Parti İzmir ilçe teşkilatlarında yeniden yapılanma çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. 17 ilçedeki yönetimin görevden alınarak yenileneceği belirtiliyor. Ak Parti İzmir teşkilatlardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yunus Kalkan, göreve gelir gelmez teşkilatları yerinde ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alırken, yeterli oy artışı sağlayamayan, düzenli toplantı yapamayan, propaganda çalışmalarında geride kalan teşkilat yapılarını gözden geçirdiği yeniden yapılanmanın yolunu açmak için ilçe yönetimlerinin istifasını almaya devam ediyor.

İZMİR/STAR6 Eylül 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Ak Parti İlçe teşkilatlarında Kalkan Operasyonları Devam Ediyor

KALKAN HAREKATI DEVAM EDİYOR

Ak Parti İzmir ilçe teşkilatlarında yenilenme devam ediyor. AK Parti İzmir Teşkilatlardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Avukat Yunus Kalkan, İlçe teşkilatlarında başlatılan yenilenmenin devam ettiğini belirterek, Genel merkezin tüm illerdeki ilçe kongrelerinin takvim sürecini başlattığını kongre takviminin ise Teşkilatlardan Sorumlu Genel başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun teşkilat yöneticileri ile 12 Eylül’de Denizli’de yapacağı toplantıda netlik kazanacağını açıkladı.


KONGRE SÜRECİ BAŞLIYOR

Kongre süreciyle ilgili değerlendirmede bulunan Kalkan, 15 Eylül tarihinden itibaren kongre takviminin başlayacağını kaydederek, şöyle devam etti:

“Çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. Bir yandan teşkilatlarımızın yeniden yapılanmasını ve yenilenmesini sağlarken diğer yandan da kongre sürecini yürütüyoruz. 12 Eylül’den sonra ilçe kongrelerinde oy kullanacak mahalle delegelirinin seçimleri yapılacak. İlçe kongrelerinde de il kongresi delegeleri seçilecek. Hangi ilçelerde ne zaman kongre yapılacağı Genel başkan Yardımcımız Süleyman Soylu’nun yapacağı toplantıyla netleşmiş olacak. Genel merkezimizin takvimine göre hareket ediyoruz.
İl Teşkilatı olarak ilçe kongrelerinin hazırlıklarıyla ilgili tüm planlamaları yapıyoruz. İlçe kongreleri Aralık ayı sonuna kadar devam edecek. Şubat ayında da İzmir il Kongresi yapılacak. Bütün süreçleri birlikte yürütüyoruz.”

TEŞKİLATLARDA REVİZYON DEVAM EDİYOR

Teşkilatlardan Sorumlu AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Yunus Kalkan, ilçelere, "2015 seçimleri öncesinde çalmadık kapı bırakmayacaksınız" talimatı verdiklerini bu konuda ciddi çalışmalar yürüttüklerini belirterek, Teşkilatlarımızı yeni yüzlerle güçlendirmek ve çalışma temposunu artırmak istediklerini açıkladı. 4 Temmuz’da görevi devraldığımızdan hemen sonra teşkilatları masaya yatırdıklarını kaydeden Kalkan, yeniden yapılanma sürecinde şu ana kadar 8 ilçenin başkan ve yönetim kurulu üyelerinin istifasının alındığını açıkladı. Şu ana kadar Narlıdere, Seferihisar, Gaziemir. Urla, Güzelbahçe, Bayraklı, Kiraz ve Karşıyaka ilçe başkanları ile yönetimlerinin istifa ettiğini belirten Kalkan, İlçe teşkilatlarımızla görüşmelerimiz ve değerlendirmelerimiz devam ediyor. Bizim isteğimiz sağlıklı ve zımba gibi bir teşkilat yapısı” diye konuştu.