26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

AK Partili Dağ; ''Cezaevi ve karakollarda hedefimiz 'sıfır' sorun''

Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde kurulan Cezaevleri İnceleme Komisyonu, İzmir'deki karakol ve cezaevlerine mercek tuttu.

İZMİR/STAR15 Ocak 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
AK Partili Dağ; ''Cezaevi ve karakollarda hedefimiz 'sıfır' sorun''
Komisyon üyesi AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, yaptıkları çalışmaların olumlu geçtiğini, sorunları yerinde tespit ettiklerini açıkladı. Belirlenen aksaklıkların giderilmesi için Adalet Bakanlığı'na ve savcılıklara bilgi verildiğini dile getiren Dağ, "İnsanımıza en iyi yaşam koşulları sağlanması konusunda elimizden ne geliyorsa yapmaya kararlıyız. Şahsım ve partim adına İzmir milletvekili olarak, İzmir'deki cezaevleri ve karakollarda sıkıntıları gidermek en büyük arzumuz" dedi.

Hamza Dağ, cezaevlerinin mahkumları topluma kazandırmak, onları ıslah etmek için birer okul gibi çalıştığına dikkat çekti. Dağ, özellikle Şakran ve Kırıklar cezaevlerinin bu alanda öncü olduğuna işaret ederek, "Fiziki şartlar oldukça modern. Ancak bu iyi koşullar, sorunların üzerini örtmesine, görmezden gelinmesine izin vermemeli. Bu düşünceyle incelemelerde bulunduk ve bize bazı sorunlar iletildi. Mesela aramaların iyileştirilmesi istendi. Bunların takipçiyiz" diye konuştu.

İŞKENCE İDDİASI ASILSIZ
AK Partili Hamza Dağ, komisyon üyesi BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün Şakran ve Kırıklar F tipi cezaevlerinde mahkumlara sistematik taciz ve işkence yapıldığı iddialarına da tepki gösterdi. Dağ, bu iddianın asılsız olduğunu vurgulayarak, "Söz konusu iddiada adları geçen terör suçlusu 5 mahkumla görüştük. Olayın 28 Aralık akşamı olduğunu, 'arama yapacağız, ayakkabınızı da çıkarın' denmesi üzerine tartışma yaşandığını anlattılar, başgardiyan ve 2'nci müdüre tepkiliydiler. Daha önceki aramalarda bu tip rencide edici davranışların olmadığını belirttiler. Mahkumlar sistematik işkence ve taciz iddiasında kesinlikle bulunmadı, 'Genel anlamda şiddet yok, münferit bir olaydı' dediler. Buna rağmen Sayın Kürkçü, 'sistematik işkence yapılıyor' diye konuştu. Böyle bir durum söz konusu değil" şeklinde konuştu.