19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Alman Yatırımcılar İzmir'de

Almanya'nın Bremen Bölgesi Yatırım Ajansı Genel Müdürü Andreas Heyer önderliğinde İzmir'e gelen 15 kişilik Alman Yatırımcı Heyeti, Türkiye ve Almanya arasındaki ticari ve kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla İzmir Kalkınma Ajans (İZKA) ile görüşmelerde bulundu.

İZMİR/STAR24 Ekim 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Alman Yatırımcılar İzmir'de

İZKA Yatırım Destek Koordinatörü Sedef Özer ve İZKA Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Meltem Taşkın tarafından karşılanan heyet, İZKA'nın kuruluş amacı, yatırımcılara yönelik hizmetler, firmalara sağlanan teşvik ve destekler ve İzmir’in yatırım olanakları hakkında bilgilendirildi. İZKA Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Meltem Taşkın tarafından yapılan sunumun ardından ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

Türkiye ve İzmir'in ekonomik istatistikleri ve yabancı yatırımcılara sağlanan destekler hakkında bilgi veren Sedef Özer ise, İzmir’in konumu, lojistik avantajları, nitelikli insan kaynakları, gelişmiş altyapısı, özel yatırım bölgeleri ile yatırımcıya büyük fırsatlar sunduğunu söyledi. Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olan İzmir'in pek çok farklı sektöre hitap eden bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Özer, yurtdışından gelecek yatırımcılar için İzmir'in önemli bir merkez konumunda olduğunu ifade etti. İnteraktif bir şekilde gerçekleşen toplantıda, İzmir'in Avrupa'ya açılan bir liman kenti olarak önemli bir konumda olduğunu ve heyet olarak ülkelerinde İzmir'deki yatırım olanaklarını anlatacakları bilgisini veren Andreas Heyer'e, Sedef Özer tarafından anı plaketi verildi.