25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Anadolu Birliği'nde Dev Buluşma

Anadolu Birliği Derneği, İzmir Konfederasyonunu kurma yolunda önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapacak. İzmir'de aktif olan 40 federasyonun başkanları bugün yapacakları toplantı ile konfederasyonun kuruluşunu kamuoyuna duyuracak.

İZMİR/ STAR26 Kasım 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Anadolu Birliği'nde Dev Buluşma
Anadolu Birliği Genel Başkanı Ferhan Ademhan, İzmir Konfederasyonunu kurma çalışmalarını başlattıklarını duyurdu. Bugün Anadolu Birliği'nde 40 federasyonun başkanı ile bir toplantı yapacaklarını kaydeden Ademhan, "Ekim ayında İzmir'de faaliyet yürüten federasyon başkanlarımıza böylesi bir üst çatı kurma önerisini götürdüğümüzde, hepsi olumlu yaklaştı. Federasyonlarımızın güçlü bir çatıda buluşması kentimizin sorunlarına müdahil olmada daha hızlı ve sonuç alıcı olacaktır. Konfederasyonu İzmir için önemli hizmetlere imza atacağına inanıyorum" dedi. 
 
Anadolu Birliği Derneği olarak da, yakın zamanda yaptıkları genel kurulla federasyon olma kararı aldıklarının altını çizen Ademhan, "Ülkemizde çıkan yasalar daha geniş bir STK örgütlenmesine izin verecek olgunlukta. Bu nedenle bugüne kadar bünyemizde bulunan kent derneklerinin başkan ve temsilcileri ile görüşerek federasyonlaşma kararı aldık. Anadolu Birliği Federasyonu olarak da bu konfederasyonda yer alacağız" diye konuştu. 
 
Ademhan, yöre federasyonları, iş ve fikir odaklı tüm federasyonlarla görüşeceklerini ifade ederek, "Yapacağımız istişareler sonucunda konfederasyonun teşkilini kararlaştıracağız. İnanıyorum ki, İzmir konfederasyonu, İzmir ve ülke sorunları konusunda kentin vicdanı ve sesi olacaktır" sözlerine yer verdi. 
 
Toplantıya, Erzurum, Kars, Konya, Balkanlar, Çorum, Van, Tokat gibi yöre federasyonlarının yanı sıra, Müteahhitler Federasyonu, Engelliler Federasyonu, Gençlik Federasyonu, Çiçekçiler Federasyonu, Demokratik Dernek Federasyonu gibi iş ve fikir federasyonları da davet edildi.