25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Anadolu’nun Dört Bir Yanı “Plato”

Medya, Tasarım ve Teknoloji alanında eğitim veren Plato Meslek Yüksekokulu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Olgunlaşma Enstitüleri ile gerçekleştirdiği işbirliğini her geçen yıl büyütüyor.

İZMİR/STAR11 Temmuz 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Anadolu’nun Dört Bir Yanı “Plato”
Olgunlaşma Enstitüleri ile yaptığı proje kapsamında İzmir’de eğitimlerine devam eden Plato Meslek Yüksekokulu; Medya ve İletişim, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik, Çocuk Gelişimi ve Aşçılık alanlarında eğitim veriyor.

Plato Meslek Yüksekokulu, öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ve her yıl ilginin arttığı programları Olgunlaşma Enstitüleri ile yaptığı çalışma kapsamında Türkiye’nin birbirinden farklı illerinde öğrencilerle buluşturuyor. İstanbul’da öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programları; Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Trabzon, Antalya, Konya ve Samsun illerine taşıyan Plato Meslek Yüksekokulu, Olgunlaşma Enstitüleri çalışmaları kapsamında eğitim ve öğretim yapılan illere Kayseri, Mersin, Mardin, Diyarbakır ve Eskişehir’i de ekleyerek öğrencilere kendi şehirlerinde eğitim fırsatı sunuyor.

2013 – 2014 eğitim öğretim yılında Ankara’da Olgunlaşma Enstitüsü aracılığıyla öğrencileriyle buluşan Plato Meslek Yüksekokulu, Enstitü programlarına yeni meslek kolları ekleyerek çeşitlilik yaratıyor. Radyo ve Televizyon Programcılığı, Çocuk Gelişimi ve Grafik Tasarımı bölümlerine, Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri, Moda Tasarımı ve Aşçılık programlarını da ekleyerek öğrencilere çeşitli mesleki eğitimler sunuyor.

ULUSLARARASI STANDARTLARDA EĞİTİM SENİN ŞEHRİNDE
İstanbul Kampüsü’ndeki mevcut programları Olgunlaşma Enstitüleri ile Türkiye’nin farklı bölgelerine taşıyan Plato Meslek Yüksekokulu, bölgeler arası eğitim-öğretim farkını ortadan kaldırmak amacıyla çıktığı yolda hızla ilerliyor ve öğrencilere kendi şehirlerinde öğrenim görme şansı sunuyor. Öğrencilere kendi şehirlerinde öğrenim fırsatı sunan Plato Meslek Yüksekokulu ve Olgunlaşma Enstitüsü, öğrencilere ve ailelerine oldukça avantajlı imkânlar sunuyor. Proje kapsamında öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte çalışmalar yapan Plato Meslek Yüksek Okulu. öğrencilere yüzde 100 ve yüzde 50 olmak üzere 2 farklı burs seçeneği de sunuyor.

Mesleki eğitimi yaygınlaştırmak, daha geniş coğrafyada ve daha fazla kişiye donanımlı eğitimler vermek için Uluslararası standartlarda mesleki eğitimi Türkiye’nin her yerine götüren Plato Meslek Yüksekokulu, rotasındaki diğer illerle projeye devam edecek.