20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Annesinin Acılarına Dayanamadı Tamamlayıcı Tıbba Yöneldi

Dr. Afif Bulut, annesinin tedavisinde yaşanan çaresizlik nedeniyle halk arasında alternatif tıp olarak bilinen kendisinin ise Tamamlayıcı Tıp diye tarif ettiği tedavi yöntemlerini öğrendi. Bu alana yönelmesinin tamamen annesinin acılarını dindirmek olduğunu dile getiren Dr. Afif Bulut, annesinden sonra şimdi kendisine gelen hastalarına şifa dağıtıyor.

HANDE BALCI/İZMİR STAR1 Ekim 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Bir devlet hastanesinde doktorluk yaparken annesinin bel fıtığı teşhisi ile dinmeyen ağrı ve acılarının tedavisi için doktor doktor gezen ve kendisi de bir doktor olan Afif Bulut, uzun tedavi uygulamaları sonrasında annesini ameliyat ettirdi. Yapılan ameliyat annesinin ağrılarını dindirmediği gibi yürüyemez hale getirdi. Uzun süre annesine bakan Dr. Afif Bulut, bu arada çareler aramaya başladı. Tamamlayıcı Tıp’la tanışması da bu döneme denk geldi. Dr. Afif Bulut, Tamamlayıcı Tıp ile ilgili hikayesini ve tedavi uygulamalarını Star Ege Bölge Temsilcisi Ahmet Kaplan’a anlattı.

'ALTERNATİF TIPA YÖNELME SEBEBİM ANNEM'

Dr. Afif Bulut, Tamamlayıcı Tıp’a yönelme sürecinin hikayesini şöyle anlatıyor: “Annem bel fıtığından rahatsızlandı, dar kanal bel fıtığı teşhisi konduktan sonra 1,5- 2 yıl kadar ağrılarını çekti. Uzun bir süre hiç yürüyemez hale geldi. Annemi ağrı, römatolojik polikliniklerine, fizik tedaviye, terapilere götürdüm. En son yaptırdığımız ameliyatta ciddi paralar ödedik. Ameliyat sonrası annem 6 ay daha yürüyemedi. Bunda hekimin hiçbir suçu yok. Çünkü tıpta garanti diye bir şey yoktur. Ayrıca yapılan uygulama her zaman başarılı olacak diye de bir şey yok. Annem ameliyat sonrası yürüyemeyince internette gezinmeye araştırmalar yapmaya başladım. Annemi, halk hekimlerinden birine götürdüm. Hiç yürümez olan annem yürüdü. Bu süreci görünce kendi kendime dedim ki mesele bizim bildiğimiz gibi değil, bunun başka çözümleri de olmalıydı.
O sırada internette Erkan Mirzaoğlu adında bir karyopraktörle tanıştım. Dört senelik Eğitimlere katılmamı istedi ama bu zamanın benim için çok uzun olduğunu söyledim. Erkan beyin tedavi yöntemlerini uyguladım ve hastanın ağrıları geçti. Geçince Erkan Beyi aradım ve İstanbul’daki eğitimlere katıldım. Hasan Doğanın eğitimlerinde bulundum ve şunu öğrendim: Hastalıklar bizim düşündüğümüz gibi değil, vücudun hakikaten tamir mekanizmalarını harekete geçirmesi çok güzel.”

DÜNYADA UYGULANAN TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Yaşanan bu süreçlerden sonra kendisini Tamamlayıcı Tıbba adadığını kaydeden Dr. Afif Bulut,
Hastaların en çok kas, eklem, fıtık ağrıları için geldiğini belirtiyor. Bulut, uyguladığı tedavi yöntemleri hakkında ise şunları söyledi: “Biz hastalara kayropraktik, proloterapi, fototerapi gibi alternatif tıp uygulamaları uyguluyoruz. Karyopraktik bugün dünyada Amerika’da, İngiltere’de, Hollanda’da, İtalya’da ve Almanya'da uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bunun yanında aklımızda uygulamayı düşündüğümüz başka tedavi metotları da var. Bunlar içerisinde hacamat sülük uygulamaları, akapuntur gibi diğer terapi alternatifleri de giriyor. Hastalarımız bize en çok eklem ve kas rahatsızlıkları yüzünden geliyor. Bunun için hastalar toplum içinde bilinen halk hekimi dediğimiz aslında tıbbi bir nosyonu olmayan ama gelenekte annelerinden, babalarından, atalarından gördüğü tedavileri uygulayan insanlardan hizmet alıyorlar. İşte kimi gidiyor bir kasaptan hizmet alabiliyor, kimi gidiyor bir kamyoncudan. Asıl mesleği camcı olan bir adamdan veya herhangi bir masörden tıbbi destek almaya ve bu şekilde sıkıntılarını gidermeye çalışıyor. Bizim yaptığımız şeyde aslında tıp ama bugün algıladığımız modern tıp dediğimiz uygulamalarda insanların hastalıklarıyla ilgili şifa bulamamaları sebebi ile bir de bu tür yönlere kayıyorlar. Biz bunu bilimsel anlamda nasıl yapılabileceğini araştırınca karşımıza dünyada yapılan uygulamalar çıkıyor. Bunlar nedir işte: kayropraktik proloroterapi, fizyoterapi hemeopati gibi uygulamalardır.
Dolaşım, boşaltım sinir gibi sistemler var. Bu sistemlerde herhangi bir anormallik meydana gelirse bu anormalliği tedavi edici uygulamalar yapıyoruz. Uygulamaya aldığımız eklem ağrıları, kronik hastalıklar dışında; Sedef, Ekzama, koahlar, akciğer hastalıkları, kronik akciğer hastalıklarında çok başarılıyız Savunma sisteminin ve hormonal sisteminin bozukluğuyla ortaya çıkan hastalıkları da ekleyebiliriz. Burada amacımız: vücudun tamir edici mekanizmalarını harekete geçirmek, yaptığımız işin özüdür.”



ALTERNATİF TIP YOKTUR,
TAMAMLAYICI TIP VARDIR

Bu tür uygulamalara alternatif tıptan ziyade, tamamlayıcı tıp olarak baktığını belirten Dr. Afif Bulut, “Tıbbın alternatifi olmaz. Yaptığımız İbni Sina’nın ya da Hipokrat’ın yaptığı yöntemlerdir. Halkın eskiden yaptığı yöntemin bilimsel zeminde yapılmasıdır” diye konuştu.

TAMAMLAYICI TIPTA DERNEKLEŞMEYE GİDİLECEK
Tamamlayıcı Tıp konusunda dernekleşmeye gideceklerini de açıklayan Bulut şöyle devam etti: “Elimizde parametreler var. Bu konuyu daha bilimsel zeminde yapmak için dernekleşme kararı aldık.'’Bilimsel Tamamlayıcı Tıp Derneği’ adı altında bir çatı altında toplanarak bu konuyu tamamen bilimsel zemine taşımak istiyoruz” dedi.