25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Avrupalı Firmaları İzmirli Hazır Giyimcilerle Buluşturacaklar

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) işbirliği ile Avrupa'dan alım heyeti getirecek.

İZMİR/STAR26 Temmuz 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Avrupalı Firmaları İzmirli Hazır Giyimcilerle Buluşturacaklar
Avrupa'nın en önemli ülkeleri arasında yer alan Fransa, Hollanda ve Belçika'dan 25 firma temsilcisini Kasım ayında İzmirli hazır giyimcilerle buluşturacak olan organizasyon ile yeni iş bağlantıları kurularak, ihracatın artırılması hedefleniyor. Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği önceki yıllarda da birçok ülkeden alım heyeti organizasyonu yaparken, bu kez EGSD işbirliği ile bu projeye imza atacak. 
 
Ege İhracatçı Birlikleri'nde Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon ihracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, Yönetim Kurulu Üyesi Elvan Ünlütürk ile bir araya gelen EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden ve Yönetim Kurulu üyeleri, organizasyonun detaylarını konuştu. İki kurumun temsilcileri de organizasyonun başarısı için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtirken, İzmirli firmalar için bu tür çalışmaların kaçırılmaması gereken fırsat olduğunu dile getirdiler. 
 
25 FİRMA GELECEK 
Organizasyon ile ilgili bilgi veren EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, dernek olarak böyle bir organizasyon yapmayı arzu ettiklerini belirterek, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları ile birlikte bu çalışmanın daha da başarılı olacağına inandıklarını söyledi. İhracatçı Birliklerinin geçmiş yıllarda da alım heyeti organizasyonlarını başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini anlatan Özden, "Biz bu çalışmada güçlerimizi birleştirdik. Bizim dernek üyelerimizin de önemli bir bölümü zaten ihracatçı. Bu organizasyonla Avrupa'nın en önemli alıcı ülkeleri olan Fransa, Hollanda ve Belçika'dan büyük alım firmalarını İzmir'e getireceğiz. Burada ihracatçı üyelerimizle iş görüşmesi yapmasını sağlayacağız. Bu görüşmelerin ileriye dönük olarak önemli iş bağlantılarına dönüşeceğini düşünüyoruz. Biz dernek olarak bu konuda her türlü desteği sağlayacağız. Üyelerimizin de bu organizasyona katılarak vereceği destek ile Avrupa'da yeni müşteriler kazarak, ihracatlarını artıracaklardır” dedi. 
 
ÇOK İYİ HAZIRLANIYORUZ
Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler ise EGSD ile Kasım ayında gerçekleşecek alım heyeti organizasyonunu yapmanın kendilerini heyecanlandırdığını ifade ederek, başarılı bir çalışma olacağına inandığını söyledi. Birlik olarak daha öncede bu tür birçok etkinliğe imza attıklarını ve önemli tecrübeye sahip olduklarının altını çizen Kızılgüneşler, “Avrupa'nın 3 önemli ülkesinden 25 firma temsilcisini İzmir'e getireceğiz. Bu etkinliğe katılacak hazır giyim ihracatçılarının önemli iş bağlantıları yapacağını düşünüyorum. Biz bu etkinliğe çok iyi hazırlanıyoruz. İzmir'i bilen ve bu kent ile işbirliği yapmaya gönüllü firmaları getireceğiz. Bunun sonucunda da firmaların iş hacimlerini artırarak, bölge ihracatını daha da artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.