5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Aydın'da vergi rekortmenlerine ödül

Aydın il genelinde 2012 yılında en çok vergi ödeyen kişi ve kurumlar düzenlenen törenle ödüllendirildi.

ZAFER HACISALİHOĞLU28 Şubat 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Aydın'da vergi rekortmenlerine ödül
Vergi Haftası kapsamında Kuşadası'nda düzenlenen vergi ödül törenine Aydın Valisi Kerem Al, Aydın Jandarma Bölge Komutanı ve Aydın Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Murat Saraç, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ve Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, ödül alan firma temsilcileri, kişiler ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Ödül töreninin açılışında konuşan Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, hızlı bir gelişim süreci içinde bulunan Türkiye'nin ekonomik ve mali yönden gelişmesinde en temel kaynağın vergi gelirleri olduğunu belirterek, Nitekim son yıllarda uluslararası arenada daha çok söz sahibi olan, fazlasıyla değer verilen ülkemizin bu konuma gelmesinin altında yatan en büyük etken ekonomik güçtür. Güçlenen ekonomi ve azalan kamu borç stoku, uluslararası çevrelere olan bağımlılığı azaltmakta, ülkemizi gerçek anlamda ekonomik ve siyasi açıdan bağımsız kılmaktadır. Dolayısıyla bu gücün altındaki en önemli unsur vergi gelirleridir.
Bu nedenle Vergi Dairesi Başkanlığımız hizmetlerini sunarken; sorunları en aza indirgeme, yerinde çözme, teknoloji ve kaliteyi insan gücü kullanarak mükelleflerle pozitif iletişim halinde olmayı amaç edinmiş ve uygulamalarında mükellef haklarını gözetlemeyi kendine ilke edinmiş çalışmalarında mükelleflerin eğitilmesi, vergi kanunlarına gönüllü uyumlarının geliştirilmesi ve mükelleflerin sorumluluk ve hakları konusunda bilinçlendirilmesi konularına önem vermektedir. Ancak bu hizmetleri sunarken çalışmalarımızda öncelikli hedeflerimizden birisi de kayıt dışı ile mücadeledir. Zira geleceğimizi, toplum olarak iyi bir miras bırakmak zorundayız. Bu amaçla Gelir İdaresi Başkanlığımızda üst seviyede teknolojiden yararlanılmasına rağmen bir onun kadar kamu kurumlan ile bilgi akışına ve işbirliğine rağmen kayıt dışında bir yere kadar etkin olabiliyoruz " dedi.

Törende konuşan Aydın Valisi Kerem Al ise günümüzde halen kamu finansmanı açısından en temel öğenin vergi olduğunu belirterek, " Bir ülkenin gelişip kalkınması ve büyümesi vergi gelirleri ile doğru orantılıdır. Vergi bilinci yüksek olan toplumlarda gelişmişlik düzeyi de o derece yükselmektedir. Bu bağlamda, gelişmiş çağdaş ülkeler seviyesini yakalamamız için vergi bilincini yaygınlaştırmalıyız. Özellikle de yeni yetişen nesillere vergi bilincini iyi anlatmalıyız. Almadan harcama yapmanın hiçbir şekilde mümkün olmadığını, bir ülkenin ayakta kalması için giderler karşısında gelirlere de sahip olması gerektiğini ve ancak gelirler nispetinde harcama yapılabileceği anlatılmalıdır. Ayrıca vergi ödemenin bir sorumluluk, yükümlülük ve görev olduğunu da anlatmamız lazım. Anayasamızda yazılı en temel vatandaşlık görevlerinden biri de vergi ödev ve sorumluluğudur. Devletimizin vatandaşımıza karşı olan görevlerinin ve hizmetlerinin açık açık yazıldığı gibi aynı zamanda vatandaşın da devletine olan görevleri ve ödevleri belirlenmiştir. Bunların en başında da vergi ödev ve sorumluluğu yer almaktadır. Hepimizin görevi adil bir vergi sistemini yaymak olmalıdır. Verginin adaletli alınması temel hedefimizdir. Ayrıca vergi alırken vatandaşa en kolay ve kaliteli hizmeti sunmak da amaçlarımız arasındadır. Bu konuda son yıllarda önemli adımlar atıldı. Vatandaşlarımızın adil bir şekilde vergi vermesi ve vergisini ödeyebilir hale gelmesi için önemli düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemeler doğrultusunda, vergi tabanının genişletilmesi ve kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması konusunda gerekli uğraşı vermeye devam edeceğiz " diye konuştu.

Konuşmaların ardından Aydın il genelinde kurumlar vergisi rekortmeni olan Söke, Batı Ege Mermer Sanayi ve Ticaret A.Ş., Güzelhisar, Alpler Ziraat Aletleri A.Ş., Kuşadası, Diana Otel Yatırımları ve İşletmeciliği A.Ş., Kuşadası Diana Turizm Otelcilik A.Ş. ve Güzelhisar, Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmalarının temsilcilerine ödülleri Aydın Valisi Kerem Al tarafından verildi. Aydın'da gelir vergisi rekortmeni olan Söke 'den Muharrem Hilmi Kayhan, Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı, yine Söke'den Eyüp Hilmi Kayhan, Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı, Kuşadası'ndan müteahhit Mustafa Baklacı ve Çine'den Traktör Bayi Mehmet Ali Sakarya ise ödüllerini Aydın Jandarma Bölge ve Aydın Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş'tan aldı. Gecede Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz tarafından Aydın Valisi Kerem Al'a onur plaketi verilirken, Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı'nda 25 yıl ve üzeri görev yapan personel de ödüle layık görüldü.