26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Azerbaycan Asker Aileleri Türkiye'de İlk Şubesini İzmir'de Açtı

Azerbaycan Asker Aileleri Derneği Türkiye'de ilk şubesini İzmir'de açtı. Türkiye’nin iki köklü üniversitesi de Türkiye’de ilk kez Karabağ özel köşesi oluşturdu. İki üniversitenin oluşturduğu özel kütüphanede soykırım ve Ermeni çetelerinin zulmü gibi Karabağ gerçeklerinin anlatıldığı bütün yayınlar yer alacak.

İZMİR/STAR29 Ekim 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Konuyla ilgili gerçekleştirilen organizasyonda bir konferans veren Asker Aileleri Dernek Başkanı Gazeteci Yazar Roza Aligızı, "Türkiye’de ilk kez böyle birimin oluşturulmasında dolayı mutluluğunu dile getirerek, tarih Ermenilerin yaptığı arkasında büyük güçlerin olduğu soykırım ve zulmü yazacaktır. Ancak bu durum böyle devam etmeyecektir. Azerbaycan halkı işgal edilen topraklarının er ya da geç kurtaracaktır. Türkiye bizim en büyü kardeşimizdir. Bizim büyük kardeşlerimizin Azerbaycan’a gösterdiği bu ilgiyi unutmayacağız. Büyük kardeşlerimizin her zaman bizim yanımızda olacağına güveniyor ve inanıyoruz" diye konuştu.

Roza Aligızı, "Biz Karabağ gerçeğinin Türkiye’de daha çok anlaşılmasını istiyoruz. Bu yüzden Azerbaycan Asker Aileleri Derneğinin yeni şubesini Türkiye’de ilk kez sadece İzmir’de açtık. Biz bu faaliyetlerimizi daha da geliştirerek, Ermenistan’ın gerçek niyetlerinin anlaşılmasını istiyoruz. Bizim Türkiye’de yaptığımız faaliyetler, organizasyonlar ve konferanslar Azerbaycan devletimizin desteği ile gerçekleştirilmektedir" dedi.