25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Azerbaycan Ordusu Karabağ'ı Kurtarmaya Hazır

Ermenistan’ın işgal ettiği Azeri toprağı Karabağ’da sürekli ateşkesi ihlal etmesi ve çok sayıda Azeri askerin şehit edilmesi Azerbaycan’ın sabrını taşırdı. Son yıllarda Ermenistan’ın gittikçe artan taciz ateşleri sonucunda çok sayıda Azeri askerin şehit olması üzerine harekete geçen Azeri ordusu işgal altında ki bazı bölgeleri geri aldı. Azeri ordusunun işgal altında ki topraklara yönelmesi üzerine telaşlanan Ermenistan ateşkes istedi. Yıllardır çözüm konusunda hiçbir ileri adım atamayan AGİT- Minsk grubu Azerbaycan’a ateşkes çağrısında bulundu.

AHMET KAPLAN15 Ağustos 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Ermenistan- Azerbaycan arasında yaşanan gerginlik giderek tırmanıyor. Büyük güçlerin desteği ile Azerbaycan topraklarını işgal eden Ermenistan yeni maceralar peşinde koşmaya devam ediyor. İşgal ettiği topraklardan ateşkesi ihlal ederek sürekli taciz ateşleri açması ve bunun sonucunda çok sayıda Azeri askeri şehit olması Azerbaycan ordusunun da sabrının taşırdı.

Ermenistan’ın ateşkesi ihlal etmesi sonucunda 15 Azeri askeri şehit edildi. Bunun üzerine harekete geçen Azeri ordu birlikleri işgal altında ki Ağdam ve Fuzuliye bağlı bazı köyleri geri aldı. Ağdam ve Fuzuli’ye bağlı bazı Köyler ve bölgeler Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçti.
Sıcak çatışmalar esnasında cepheye giden Azerbaycan ordusunda üsteğmen rütbesine sahip olan Asker Aileri Derneği Başkanı ve ve aynı zamanda savaş muhabirliği de yapan Roza Aligızı, çatışma bölgesinde yaşanan sıcak gelişmeleri Star’a anlattı. Sıcak gelişmeler üzerine Azerbaycan ve işgal altında olan sınır hattına gittiğini kaydeden Roza Aligızı, cephede yaşananları şu sözlerle aktardı:


AZERİ ORDUSU SAVAŞA HAZIR

“Bizzat çatışmaları yerinde izledim. Savaş karargahında yaşananları yakından gözledim. Azerbaycan ordusuna yönelik Ermenistan saldırıları sonucunda çok sayıda askerin şehit olması üzerine ve sonrasında yaşanan sıcak gelişmeleri yerinde izleme fırsatı buldum. 1992 yılında yaşanan gelişmelerden farklı olarak Azeri ordusunda büyük bir özgüven gelişimi yaşanıyor. O süreçten bu tarafa ordu da askeri donanım ve eğitim açısından büyük gelişmeler yaşandı. Ordu topraklarını almak için çok heyecanlı. Emir verildiğinde toprakları kurtarmaya hazırlar. Nitekim Azeri ordusunun artan caydırıcı gücü ve harekete geçmesi karşısında Ermenistan ihlal etmiş olmasına rağmen yeniden ısrarla ateşkes istedi. Büyük güçlerin araya girmesi ile ateşkes sağlandı. Azerbaycan halkının orduya yönelik desteklerinin artması ve kamuoyunda işgal edilmiş toprakların kurtarılması konusunda büyük bir heyecan yaşanıyor. Azeri ordusunun savaşa hazır olduğunu gördüm. Cephede ki askerler ile konuştum. Hepsi savaşa hazır ve güçlü bir morale sahipler. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev emir verdiği anda Azeri ordusu işgal edilen toprakları almaya hazır vaziyette. Barış yoluyla olmazsa savaş yoluyla topraklarını kurtarmaya hazırız mesajları verdiler.“
Diğer taraftan cephe hattını ziyaret eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev burada askerlere moral verirken, Ermenistan’a ise sert mesajlar verdi. Sabırlarının artık taştığını ve artık Azerbaycan ordusunun işgalci güçleri Azeri topraklarından atmaya hazır olduğunu ifade eden Aliyev, Azerbaycan ordusu kendi topraklarını kurtarmak için gerekli iradeye ve güce sahiptir. Ermenistan’a gerektiğinde en sert cevabı vermeye hazırız. İşgal edilen topraklarımızı er geç geri alacağız.