20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Balon Tedavisi İki Hastaya Şifa Verdi

Aydın’da, kalbin sol kapağındaki romatizmaya bağlı daralma sonucu nefes darlığı rahatsızlığı bulunan iki hasta, ameliyata alınmadan anjiyografik balon yöntemi kullanılarak tekrar sağlıklarına kavuştu. Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Ceyhun Ceyhan, bu işlemin iki hastada ardışık olarak aynı seansta ilk defa uygulandığını ve hiçbir komplikasyon yaşanmadığını da ifade etti.

İZMİR/STAR2 Eylül 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Balon Tedavisi İki Hastaya Şifa Verdi
Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Seçil Serin(37) ve Songül Abrinç (26), Kardiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Hasan Güngör ile Prof. Dr. Ceyhun Ceyhan tarafından yapılan değerlendirmeyle sağlığına kavuştu. Nefes darlığı problemi yaşayan iki hasta, balon yöntemiyle mitral kapaktaki darlığın açılabileceğine karar verilince, ameliyata alınmadan anjiyografik olarak balon yöntemi kullanılarak tedavi oldu. Aynı seansta mitral balon valvüloplasti işlemi, Prof. Dr. Ceyhun Ceyhan, Yrd. Doç. Dr. Hasan Güngör, Prof. Dr. Alper Onbaşılı, Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Akgüllü ve Dr. Sefa Sural’dan oluşan ekip tarafından başarılı bir şekilde uygulanırken hastaların kalp kapağındaki daralmanın önemli ölçüde giderilmesi sağlandı.

AYNI SEANSTA İKİ HASTAYA İLK KEZ UYGULANDI
Prof. Dr. Ceyhun Ceyhan, mitral balon valvüloplasti işleminin özellikle genç ve kapak yapısı uygun olan hastalarda başarılı bir şekilde uygulandığını ve hastaların uygun tedavi ile ameliyata gerek olmadan en az 10-15 yıl kazandığını dile getirdi. Ceyhan, bu işlemin iki hastada ardışık olarak aynı seansta ilk defa uygulandığını ve hiçbir komplikasyon yaşanmadığını da ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Hasan Güngör ise 'Üniversitemizin Kardiyoloji Bölümü olarak değerli ve tecrübeli hocalarımız Prof. Dr. Ceyhun Ceyhan, Prof. Dr. Alper Onbaşılı ve Prof. Dr. Tarkan Tekten’in büyük desteği ile bu tür önemli girişimleri başarı ile yapmaktayız. Özellikle doğuştan kalp deliği olan hastalarda ve pulmoner kapak darlığı olan olgularda da ameliyatsız tedavi yöntemlerini başarıyla uygulamaktayız. Üniversitemiz Kardiyoloji Bölümü'nü bölgenin markası yapmak için tüm bilimsel yenilikleri günü gününe takip ederek var gücümüzle çalışmaktayız. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.