25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Başkan Zolan'ın Büyük Başarısı

30 Mart 2014 Mahalli Yerel Seçimleri geride kalırken, seçimle ilgili bilimsel sonuçlar da açıklanmaya başladı. Denizli Siyasi Tarihi'nde önemli bir 'ilk'e imza atarak Denizli'de en çok ilçe belediyesi kazanan parti unvanına sahip olan Ak Parti, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, seçim sonuçlarındaki başarısı ile de bir kez daha tüm Türkiye'ye örnek oldu.

İZMİR/STAR23 Nisan 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Başkan Zolan'ın Büyük Başarısı
30 Mart'ta yapılan seçimlerde CHP ve MHP'nin kalesi olarak nitelendirilen pek çok ilçeyi tek tek alan Ak Parti, özellikle büyükşehir belediye başkanlığı sonuçları ile dikkatleri üzerine çekti. Ak Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan '2014 Yerel Seçim Sonuçları Sayısal Değerlendirmeler' isimli rapora göre Ak Parti, 30 Mart 2009 Yerel Seçimleri'ne göre Denizli'de oylarını yüzde 9.70 oranında arttırmış durumda.

BAŞKAN OSMAN ZOLAN İLK 5'TE
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz Cuma gününde yapmış olduğu Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda dağıtılan ve 30 büyükşehir belediye başkan adayı ile büyükşehirlerdeki ilçe meclis üyelerinin almış oldukları oylarının da kıyaslandığı raporda Başkan Osman Zolan, büyükşehir belediye başkan adayları arasında ilk 5'te yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Ak Parti'nin Denizli'deki şu andaki oyunu göstermesi bakımından son derece önemli olan bu analize göre; Ak Parti ilçe meclis adayları il genelinde % 40.95 oranında oy alırken, Başkan Osman Zolan %45.21 oranında oy aldı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ilk sırada yer aldığı bu analizde, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan; Trabzon, Erzurum ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının ardından 5. sırada yer aldı.
Başkan Zolan'ı Bursa, Kocaeli, İzmir, Sakarya, Konya ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayları takip etti.

PEK ÇOK BÜYÜKŞEHİR ADAYINI GERİDE BIRAKTI

30 büyükşehir belediye başkanı ile o illerdeki ilçe belediye başkan adayları arasındaki oy oranlarının da kıyaslandığı raporda; Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan; Şanlıurfa, Trabzon, Erzurum, Samsun, Mardin ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlarının ardından 7. sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Seçim sonuçlarına göre Ak Parti'nin Denizli'deki ilçe belediye başkanlığı oyları % 41.27 olurken, Başkan Zolan'ın aldığı oy % 45.21 oldu.

Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Konya, Malatya, Sakarya, Kayseri, Ankara, Antalya, İstanbul, Gaziantep gibi Ak Parti'nin en güçlü kabul edildiği illerdeki büyükşehir belediye başkanlarını geride bırakmış oldu.