19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Basmane'de Temizlik Seferberliği

Konak Belediyesi, Alsancak'ın ardından İzmir'in tarihi semti Basmane'de de geniş kapsamlı bir temizlik seferberliği başlattı.

STAR/İZMİR27 Ağustos 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Basmane'de Temizlik Seferberliği

Sabahın erken saatlerinde Basmane'nin ara sokaklarına giren Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler bölgeyi dip bucak temizledi. Etiler, Emir Sultan, Faikpaşa, Kubilay, Yenigün mahallelerini kapsayan temizlik operasyonu, Fevzipaşa, İkiçeşmelik, Agora ve Ballıkuyu güzergahında devam etti. Boş arsalardaki ve terk edilmiş metruk binalardaki çöp yığınlarının çıkarıldığı temizlik operasyonuna Çevre Koruma'nın yanı sıra Sağlık Müdürlüğü personeli de eşlik etti. Civarda oturan vatandaşlar da kapılarının önünü süpürerek temizlik çalışmasına katkı koydu.


Anafartalar Caddesi'nden başlatılan temizlik operasyonuna 4 vakumlu temizlik süpürgesi, 2 mini süpürge aracı, 2 yol süpürme aracı, bir su tankeri ve çok sayıda temizlik personeli katıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da eldiven ve maske takarak çalışmanın başında yer aldı. Ekiplerle birlikte Basmane'yi karış karış gezen Başkan Pekdaş, sağlıklı ve temiz bir çevre için belediyelere önemli görevler düştüğünü belirterek,"Hepimiz temiz bir çevrede yaşamak istiyoruz. O zaman bu şehri temizleyelim, kirletmeyelim. Bu sorumluluk hepimizin. Bunu göstermek için bu temizlik çalışmasını başlattık. Bunu da birlikte yapalım istedik" dedi.  


SAĞLIKLI ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞUYOR
Yürütülen çalışmalarda sadece Temizlik İşleri'ne bağlı ekiplerin görev almadığını hatırlatan Pekdaş, “Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşaması için çalışıyoruz. Amacımız sadece çöp toplamak değil, aynı zamanda sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı bilincini yerleştirmek. Temizliği sadece temizlik işleri ekiplerimizle değil, çevre koruma ve sağlık müdürlüğü personelimizle birlikte gerçekleştireceğiz” dedi. Gün boyu süren çalışmada bölgenin her noktasını dolaşan ve vatandaşların görüşlerini alan Başkan Pekdaş, temizlik seferberliğinin Basmane bölgesiyle sınırlı kalmayacağını, Konak'ın her yerine yayılacağını dile getirdi.


TARİHİ YAPILAR UNUTULMADI
Öte yandan Basmane'deki temizlik çalışmaları sırasında tarihi yapılar da unutulmadı. Dönertaş Sebili başta olmak üzere bölgede yer alan çok sayıda tarihi çeşme ve yapı ekiplerce temizlendi. Boş arsalardaki çöpler toplandı, ara sokaklardaki metruk binaların içindeki çöp yığınları kaldırıldı. Özverili çalışmalar sayesinde sokaklar tepeden tırnağa temizlenince Basmane'nin tarihi yüzünü de ortaya çıktı.