16 Mayıs 2024 Perşembe / 9 Zilkade 1445

Bayraklı'da kentsel dönüşüm konuşuldu

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Muhittin Erener Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Buluşmanın konusu ise kentsel dönüşüm oldu.

İZMİR /STAR17 Şubat 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Bayraklı'da kentsel dönüşüm konuşuldu
Başkan Karabağ, Fuat Edip Baksı Mahallesi ve çevresindeki 60 hektarlık alanı kapsayan kentsel dönüşüm çalışmalarını vatandaşlara anlattı. Göreve geldiği ilk günden bu yana kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunu dile getirdiğini söyleyen Başkan Karabağ, "İzmir'deki dönüşümün başlangıcı Bayraklı'dan olacak. Büyükşehir Belediyemizle birlikte sizlerin de katılımıyla bu dönüşüm gerçekleşecek. Her vatandaşa eşit şekilde yaklaşacağız. Kimsenin hakkı yenmeyecek. Eğer bir sorun ve haksızlık varsa başkanınız olarak ilk ben karşı çıkacağım" dedi.

"UZLAŞMADA BELEDİYE OLARAK GARANTÖR OLACAĞZ"
Bayraklı'da yaşayan vatandaşların ellerindeki arsa veya evleri küçük paralara satmalarına razı olmadıklarını dile getiren Karabağ, "Biz buna izin vermeyiz, istemeyiz. Fuat Edip Baksı Mahallesi'ndeki 60 hektarlık alanda imar planları yeniden düzenleniyor. Yollar genişleyecek, yeni park ve bahçeler olacak. Yeni düzenleme ile otoparklar, sosyal donatı alanları yapılacak. Planların tamamlanmasının ardından vatandaşların arsa bina değer tespiti yapılarak dönüşümden ne alacağı konuşulacak. Belediye olarak biz de bu uzlaşmada vatandaşın yanında garantör konumda olacağız" şeklinde konuştu.