23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Belediye Başkan Vekili seçiminde AK Parti'nin adayı Mustafa Çakmak

AK Parti Balıkesir Edremit teşkilatı, ilçede belediye başkan vekilliği için yapılacak seçimlerde adaylarının Mustafa Çakmak olduğunu açıkladı.

9 Ekim 2012 Salı 07:00 - Güncelleme:
Belediye Başkan Vekili seçiminde AK Parti'nin adayı Mustafa Çakmak
KADİR AYDINIŞIK/STAR

Seçim, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç'ın tutuklu olması nedeniyle gerçekleştirilecek.

AK Parti Edremit İlçe Başkanı Harun Yüzüak, Belediye Meclisi 2012 Ekim ayı toplantısını değerlendirmek ve gündemde yer alan diğer konulara ilişkin görüşlerini açıklamak için düzenlenen basın toplantısında, Çarşamba günü Edremit belediye başkan vekilliği için yapılacak olan seçimlerde AK Parti'nin adayının Mustafa Çakmak olduğunu bildirdi. İlçe Başkanı Harun Yüzüak, Çarşamba günü olağan üstü gündem ile toplanacak olan belediye meclisinde gerçekleştirilecek olan başkan vekili seçiminde, AK Parti Grubu olarak adaylarını belirlediklerini bildirdi. Basın mensuplarının ısrarı üzerine belirlenen adayı, meclis üyesi Yücel Güner açıkladı. Güner, hayırlı olması dileklerini sunarak, destekleyecekleri adayın gruptaki en genç isim olan Mustafa Çakmak olduğunu belirtti.

AK Parti Edremit ilçe Başkanı Harun Yüzüak, basın toplantısında şunları söyledi: "İlçe teşkilatı olarak yargıya intikal etmiş konularda bugüne kadar tek kelime etmediğimizi ve bundan sonra da etmeyeceğimizi, kesinleşmiş mahkeme kararı ile aksi sabit olmadıkça hiç kimsenin suçlu ilan edilemeyeceğini, hukukun herkese bir gün lazım olacağını ve bu saydıklarımızın her insanın insan olmaktan kaynaklanan hakkı olduğunu belirtmek isteriz."

Yüzüak, Edremit belediye başkanının tutuklanması nedeniyle Belediye Kanunu 45 ve devamı maddeler gereği, belediye başkan vekili seçilmi yapılması gerekeceğini ve Balıkesir Valiliği'nce verilen karar gereği 10.10.2012 Çarşamba günü seçim yapılacağını söyledi. Harun Yüzüak, "İlçe teşkilatımız, belediye meclis üyelerimiz, partililerimiz, halkımız ve parti üst makamları ile yaptığımız görüşmeler neticesinde aşağıda yazılı hususların kamuoyu ile paylaşılması ihtiyacı duyulmuştur. Edremit Belediye Meclisi'nde şu an 15 üye bulunmaktadır, bu üyelerin 7'si AK Partilidir. Belediye başkan vekilini belediye meclisi seçecektir. Meclis aritmetiği, başkan vekilinin AK Partili olmasını gerektirir. Kaldı ki iktidar partisinin temsilcileri olarak bu tarihi sorumluluktan kaçamayız, elimizi taşın altına koymaya, Edremit için gece gündüz demeden çalışmaya hazırız. 2009 yerel seçimlerinde aynı gün, aynı seçmenler, yan yana duran 3 sandıkta oy kullanmış ve 2 sandıktan AK Parti birincilikle çıkmıştır. Sadece 1 sandıktan Sayın Tuncay Kılıç çıkmıştır. 2009 yerel seçimlerinde belediye başkanlığını başka partiye veren halkımız, belediye meclisinde çoğunluğu AK Parti'ye vermiştir. Halkımızın bu tercihi saygıyla karşılanmalıdır. Partimize mensup 7 meclis üyesinin tamamı, kişilikleri, duruşları, göreve geldiğimiz günden bugüne kadar verdikleri oylar ile Edremit siyasi tarihine geçmiştir ve her biri Edremit için kazançtır. 2009 yerel seçim sonuçları, meclis aritmetiği, sokağın sesi, meclis üyelerimizden birinin Çarşamba günü yapılacak olan seçimde aday olmasını zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle Çarşamba günü yapılacak olan Edremit belediye başkan vekilliği seçiminde AK Partili bir üyemizin aday olacağını, AK Parti teşkilatı olarak adayımızı sonuna kadar destekleyeceğimizi bildirir, yapılacak olan seçimin hayırlı uğurlu olmasını dileriz" diye konuştu.