25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Bergama Belediyesi 2. Şakir Süter Gazetecilik Yarışması

Bergama Belediyesi, belediye haberleri yapan gazetecileri teşvik etmek, gazetecilerin mesleki gelişmelerini sağlamak, her yıl başarılı çalışmaları özendirip, ödüllendirmek ve bunları gelecek kuşaklara birer örnek olarak sunabilmek amacıyla, “2. Şakir Süter Gazetecilik Yarışması”nı düzenliyor.

İZMİR/STAR25 Temmuz 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Bergama Belediyesi 2. Şakir Süter Gazetecilik Yarışması
Türk basınının önemli isimlerinden Bergamalı Şakir Süter anısına düzenlenen yarışmaya katılacak adaylar haber, inceleme-araştırma, röportaj, karikatür ve fotoğraf dallarında yarışacak. Katılımcılar, yarışmaya sadece belediyelerle ilgili gerçekleştirdikleri çalışmalarla katılabilecekler.

SON BAŞVURU TARİHİ 2 AĞUSTOS
İzmir ve ilçelerindeki basın-yayın organlarında çalışan gazetecilerin 15 Temmuz 2012 ile 15 Temmuz 2013 tarihleri arasında yayınlanan eserleri ile katılabilecekleri yarışmanın son başvuru tarihi ise 2 Ağustos Cuma. Bergama Belediyesi Basın Bürosu’na teslim edilecek eserler yarışma jürisi tarafından değerlendirilecek, her dalda tek esere ödül verilecek. Değerlendirme sonucu ayrıca, gazeteci Ahmet Ünaleroğlu ve Bergama Belediyesi adına da özel ödül verilecek.

“ADAYLAR BEŞ DALDA KATILABİLİR”
Yarışma ödülleri ve plaketler, Şakir Süter’i anma günü olan 27 Ağustos 2013 tarihinde hak sahiplerine sunulacak. Başkan Gönenç, “Önemli bir yazar, duayen bir gazeteci Şakir Süter’in anısına geçtiğimiz yıl ilk kez memleketi Bergama’da bir gazetecilik yarışması düzenledik. Oldukça ilgi gören yarışmanın bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Adayların beş dalda çalışmalarıyla katılacağı yarışma umarım uzun yıllar sürer ve geleneksel bir hal alır. Şimdiden yarışmaya katılacak tüm yarışmacılara başarılar diliyorum” diye konuştu.

Yarışmaya katılmak isteyenler, şartnameye ait detaylı bilgiye www.bergama.bel.tr adresinden ulaşabilirler.