20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

'Borcu Olan Torba Yasa'dan Faydalanmalı'

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) üyeleri, İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin ve ekibiyle çalıştay da bir araya geldi. Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki toplantıda Engin ve ekibi, son çıkan Torba Yasa'nın getirdikleri ve uygulamalar hakkında bilgiler verdi.

İZMİR/ STAR24 Ekim 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
'Borcu Olan Torba Yasa'dan Faydalanmalı'

Toplantının açılış konuşmasını yapan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, "Öncelikle yoğun gündemde vakit ayırarak bizlere Torba Yasa ile ilgili bilgiler aktaracak olan İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin ve değerli ekibine çok teşekkür ediyorum. Yasa'nın getirdiği kolaylıklardan herkesin faydalanması gerektiğini düşünüyorum. Bunun yanı sıra tüm üyelerimizi 30 Kasım'da yine burada Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştireceğimiz balo da, Cumhuriyetimizin 91. Yılını coşkuyla kutlamaya davet ediyorum" dedi.


 


İZSİAD'ın yaptığı sosyal çalışmaları takdirle izlediğini belirten İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, "Özellikle İzmir'de yine bir ilki gerçekleştirerek düzenlenen İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi için tüm emeği geçenleri kutluyorum. Aynı şekilde gençlerimizi ve aileleri korumaya yönelik sürdürdüğünüz 'Bağımlılık' kampanyası konusunda da tebrik ediyorum. Hükümet ve Bakanlığımızın çalışmalarıyla, iş dünyası ve vatandaşların biriken vergi ve çeşitli borçlarını yeniden yapılandıran Torba Yasa, yürürlüğe girdiğinden bu yana borçların ödenmesi konusunda büyük kolaylıklar getirdi. Özellikle Bakanımızın çabalarıyla ceza ve faizlerin affedilmemiş olması da, bir çoğunuz gibi ödemelerini düzenli olarak yapan iş dünyası üyelerini memnun etti. Buradan da anlayacağımız gibi bu yasa bir af yasası değildir. Yasa birikmiş borç ve cezalara yeni bir ödeme planı sunmaktadır. Hem siz değerli iş dünyası üyelerinin hem de vatandaşlarımızı eğer yasanın kapsamına giren borç ve cezalar varsa yasanın getirdiği kolaylıklardan yararlanmalarını temenni ediyorum, her zaman iş dünyasının ve vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu bilmenizi istiyorum" diye konuştu.


 


Torba Yasa'sının içeri ve uygulamalar hakkındaki sunumu ise İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Tahsilat Müdürü Mustafa Taşar, yasadan faydalanmak için başvuru süresinin 1 Aralık 2014 tarihinde sona erdiğini hatırlatarak, "Yasa başta vergi, ssk, belediye alacakları, trafik ve benzeri cezalarda kısmi aflar ve yeni ödeme kolaylıkları getiriyor. Yasadan faydalanmak için 1 Aralık 2014 tarihine kadar başvuru yapan mükellef, yeni yapılandırmayla iki ayda bir ödeme yaparak 6 ve 18 ay arasında eşit taksitlerle borcunu ödeyebiliyor. Yapılandırma yapıldığı andan itibaren tüm haciz ve icra işlemleri son buluyor. Mükellef üst üste iki taksit ödemesini geciktirmediği sürece de yapılandırma devam ediyor. Aynı şekilde vatandaşlarda belediye ve devlete olan çeşitli borçlarını ceza ve faiz indirimlerinden faydalanarak ödeme kolaylığına kavuşmuş oluyorlar" dedi. 


 


Toplantının sonunda İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt ve İZSİAD Danışma Kurulu Başkanı Ayhan Baran, İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin'e günün anısına bir plaket sundu.