25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Bornova'da Çocuklar Hem Okudu Hem Eğlendi

Bornova Belediyesi'nin AÇEV'le birlikte düzenlediği Yaz Çocuk Okuma Grubu Etkinliği, ilkokul öğrencilerini kitaplarla buluşturdu.

İZMİR/STAR21 Ağustos 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Bornova'da Çocuklar Hem Okudu Hem Eğlendi
Dikkat ve ilgi artırıcı alternatif eğitim yöntemlerinin de kullanıldığı derslerde okumanın ve paylaşmanın mutluluğunu yaşayan çocuklara sertifiklarını Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila verdi.
 
Bornova Belediyesi, öğrencilerin yaz tatillerini değerlendirmeleri için düzenlediği spordan hobi kurslarına pek çok etkinliğe, çocuk okuma grubu oluşturarak yenisini ekledi. Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile işbirliği yapan Bornova Belediyesi'nin, 55 ilkokul öğrencisine yönelik olarak düzenlediği 'Çocuk Okuma Grubu Etkinliği' büyük ilgi gördü. Etkinliğe anne ve babalarıyla katılan çocuklar hem okuma alışkanlığı kazandı hem de aileleriyle ilişkilerini güçlendirdi. Dikkat ve ilgi artırıcı alternatif eğitim yöntemlerinin de kullanıldığı etkinlik 6 hafta sürdü. Bu süre boyunca her bir öğrenci 15 kitap okudu. Kitapları sesli olarak da okuyan ve arkadaşlarıyla tartışan çocuklar özgüven, bilgi ve yaratıcılıklarını geliştirdi.
 
Eğitimin sonunda düzenlenen törende çocuklara katılım belgelerini Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila verdi. Mevlana, Doğanlar ve Yunus Emre Mahalleleri'ndeki çocukların ağırlıklı olarak katıldığı programın çok yararlı olduğuna inandığını söyleyen Başkan Olgun Atila, “Bütün mesai arkadaşlarıma ve AÇEV gönüllülerine çok teşekkür ediyorum. Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimi bizim için çok önemli. Bornova Belediyesi olarak bir okul gibi de hizmet veriyoruz. Sivil toplum örgütlerinin, vatandaşlarımızın ve kadınlarımızın destekleriyle bu etkinliklerimizi daha da çoğaltacağız. Amacımız Cumhuriyet ve Atatürk'ün ilkeleri ışığında daha aydınlık bir gelecek yaratmak. Çocuklarımız için elimizden ne geliyorsa hep birlikte yapmaya devam edelim” dedi.