19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Bu Eğitimde 'İş' Var

Gediz Üniversitesi, iş dünyasıyla ortak eğitim modeli olan Co-op kapsamında Mert Optik'le de el ele verdi. 23'üncü işbirliği anlaşmasının imzalandığı optik sektörünün 55 yıllık firmasının yöneticileri de derslere girecek.

İZMİR/STAR21 Ekim 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Bu Eğitimde 'İş' Var
Gediz Üniversitesi, ABD başta olmak üzere birçok gelişmiş ülkedeki iş dünyasıyla ortak eğitim modeli olan Co-Op sistemini ülkemize taşıdı. Meslek Yüksekokulu bünyesindeki önlisans programları başta olmak üzere farklı alanlarda başarıyla uygulanıyor. Piyasadan kopuk eğitime son vererek istihdamı kolaylaştıran Co-Op sisteminde, iş dünyasıyla birlikte hareket ediliyor. İhtiyaç duyulan alanlarda programlar açılıyor, bölümlerin ve derslerin belirlenmesinde özel sektöre başvuruluyor. 
 
Firma sahipleri, yöneticiler, esnaf ve bürokratlar, her program için ayrı ayrı oluşturulan danışma kurullarında yer alıyor. Zaman zaman bir araya gelinip, uygulanan eğitim masaya yatırılıyor, öneriler alınıyor. Derslerin önemli bölümü de özel sektörde, o alandaki uzmanların katılımıyla veriliyor. 
 
Gediz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nun bu kapsamdaki 23'üncü işbirliği anlaşması Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik ve Mert Optik Genel Müdürü Mert Pala arasında imzalandı. Böylece 55 yıllık geçmişiyle ve 40 mağazasıyla optik sektöründe ülkemizin önde gelen kuruluşlarından Mert Optik'le el ele verilmiş oldu. Bundan böyle Optisyenlik Programı öğrencilerinin derslerine Mert Pala ve Genel Koordinatör Melisa Pala da katılacak, deneyimlerini gençlere aktaracak.
 
EN DEĞERLİ EĞİTİM BU
Prof. Dr. Seyfullah Çevik, iş dünyasından uzak eğitim anlayışının başarılı olamayacağının altını çizdi. Prof. Dr. Çevik, "Sektörden kopuk eğitimle ancak diplomalı işsizler mezun edilebilir. Bu nedenle üniversite-iş dünyası ve sanayi işbirliğini gerçek anlamda uygulamaya çalışıyoruz, sektörleri eğitimimizin parçası haline getiriyoruz. Bu çabamıza gönülden destek veren kuruluşlara Mert Optik de eklendi. Mert Optik'in değerli yöneticilerine teşekkür ediyoruz" dedi.
 
Mert Pala da optik sektörünün iyi yetişmiş elemanlara ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti. Pala, "Bu elemanları üniversite sıralarında yetiştirebilirsek hem onlar hem işverenler zaman kaybetmemiş olacak hem de halkımıza daha kaliteli hizmet sunulacak. Bilgilerimizi ve deneyimlerimizi öğrencilerle paylaşacak olmanın heyecanını yaşıyoruz" diye konuştu.
 
SEKTÖRLERİNİN ÖNCÜLERİNDEN
Gediz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nun eğitim işbirliği yaptığı kuruluşlar şöyle: Arvento, AXA Sigorta, Denizbank, Dev Ajans, Ege Ekspres, Ege Uzman Gümrük, Elegance Optik, Elmas Lojistik, Erden Gümrükleme, ESBAŞ, GNW Lojistik, Goose Exspres, Green Lojistik, Günaydın Kargo, Hewlett Packard Türkiye, Işık Sigorta, İzmir Reklamcılar Derneği, Karel, Kavuklar Sigorta, Mert Optik, Özken Gümrükleme, Sürat Kargo, Taykon Çelik.